Hoe zorg je voor een rustige uitstraling van de badkamer?

Hoe zorg je voor een rustige uitstraling van de badkamer?

12 tips voor een rustige uitstraling van de badkamer

 

De badkamer is een ruimte in huis waar we dagelijks veel tijd doorbrengen. Het is daarom belangrijk dat deze ruimte een rustige uitstraling heeft, zodat je hier volledig kunt ontspannen. Maar hoe zorg je er nu voor dat de complete badkamer een rustige uitstraling heeft? In dit artikel delen we 12 praktische tips.

 

  1.      Kies voor een rustige kleur

Een rustige uitstraling begint bij het kiezen van de juiste kleur voor de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor lichte kleuren, zoals wit, beige of lichtgrijs. Deze kleuren zorgen voor een kalme en serene uitstraling. Ook natuurlijke kleuren, zoals bruin en groen, kunnen zorgen voor een ontspannen sfeer.

  1.      Minimalistische inrichting

Een minimalistische inrichting zorgt voor rust en ruimte in de badkamer. Kies voor enkele mooie accessoires en laat de rest van de ruimte zo leeg mogelijk. Berg spullen op in lades en kasten, zodat er geen rommel op de wastafel of op de grond ligt. Een opgeruimde badkamer zorgt voor een rustige uitstraling.

  1.      Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde badkamer zorgt voor een rustige uitstraling. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Kies bijvoorbeeld voor een wastafelmeubel met lades en/of kastjes of voor een hoge kast. Zo kun je alle spullen netjes opbergen en is er geen sprake van rommelige plekken in de badkamer.

  1.      Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen, zoals hout, steen en riet, zorgen voor een natuurlijke en ontspannen sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een houten wastafelmeubel of voor een rieten wasmand. Ook planten zorgen voor een natuurlijke en ontspannen sfeer in de badkamer.

  1.      Kies voor een rustige verlichting

De verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van een rust in de badkamer. Kies voor een warme, zachte verlichting in plaats van felle lampen. Een dimmer kan ook fijn zijn. Daarnaast kan het gebruik van kaarsen zorgen voor een ontspannen en romantische sfeer in de badkamer. Heerlijk wanneer je in bad zit!

  1.      Kies de juiste accessoires

Accessoires zijn belangrijk bij het creëren van een rustige uitstraling van de badkamer. Kies voor enkele mooie accessoires, zoals een mooie zeepdispenser of een plantenbakje. Vermijd drukke en felle accessoires, zoals felgekleurde handdoeken of drukke patronen.

  1.      Kies voor rustgevende geuren

Geuren hebben een grote invloed op ons gevoel van ontspanning. Kies daarom voor rustgevende geuren in de badkamer, zoals lavendel of eucalyptus. Gebruik bijvoorbeeld een geurkaars of een diffuser met etherische oliën.

  1.      Voeg groen toe

Groen is een kleur die zorgt voor rust en ontspanning. Voeg daarom enkele planten toe aan de badkamer. Kies voor planten die goed gedijen in vochtige omstandigheden, zoals de varen, de sansevieria en de philodendron. Planten zorgen niet alleen voor een ontspannen sfeer, maar ze zuiveren ook de lucht in de badkamer.

  1.      Kies voor een rustgevend bad

Niets is zo ontspannend als een warm bad na een lange dag. Kies daarom voor een bad dat past bij de rustige uitstraling van de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaand bad, dat zorgt voor een luxe uitstraling. Of kies voor een bad met een ingebouwde verlichting, dat zorgt voor een sfeervolle en rustgevende omgeving.

     10.      Maak gebruik van natuurlijk licht

Natuurlijk licht is belangrijk voor ons gevoel van welzijn en ontspanning. Maak daarom gebruik van natuurlijk licht in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een raam dat voor voldoende lichtinval zorgt. Of kies voor een lichtkoepel, die zorgt voor veel natuurlijk licht in de badkamer. Zorg wel voor voldoende privacy, bijvoorbeeld door het gebruik van raamfolie.

     11.      Creëer een spa-gevoel

Een spa-gevoel zorgt voor een ultiem gevoel van ontspanning. Creëer daarom een spa-gevoel in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een inloopdouche met een regendouche en een bankje. Of plaats enkele kaarsen rondom het bad voor een ontspannen sfeer.

 

    12.       Kies voor rustige muziek

Muziek kan bijdragen aan een ontspannen sfeer in de badkamer. Kies voor rustige muziek, zoals klassieke muziek of rustgevende natuurgeluiden. Zorg wel voor een waterdichte speaker en zet het volume niet te hoog.

 

Door het toepassen van deze tips creëer je een badkamer met een rustige uitstraling waarin je volledig tot ontspanning kunt komen. Een plek waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en waar je helemaal tot rust kunt komen. Op zoek naar meer badkamer-inspiratie? Bekijk dan de website van Laurens Badkamers eens, deze staat vol goede tips!

 

Uit de editie van

mei 2023