Zo geef je je interieur een luxe uitstraling

Zo geef je je interieur een luxe uitstraling

Zo geef je je interieur een luxe uitstraling

Wil jij je interieur graag een luxe uitstraling geven? Een luxe interieur is stijlvol, straalt rust uit en focust zich op rijke materialen. Geen wonder dat je daar graag iedere dag in thuis wilt komen. Met de tips in dit artikel kun je ook jouw interieur omtoveren tot een luxueus geheel.

 

  1.    Rijke materialen

Een luxe uitstraling begint bij luxe materialen. Hiermee wordt bedoeld dat je kiest voor materialen van een hoge kwaliteit, met bijzonder texturen en patronen. Denk aan een hardhouten vloer, een marmeren keukenblad, een velvet bank en lederen wandpanelen. Je wilt een balans houden in harde en zachte materialen, matte en glanzende materialen. De keuzes mogen best gewaagd zijn, zo lang de balans behouden blijft.

 

  1.    Kleurgebruik

Uiteindelijk wordt elk interieur gemaakt of gebroken door het kleurgebruik. In een luxe interieur bestaat vaak uit een sober doch sfeervol kleurenpallet. Zo worden kleuren als donkergroen, donkerblauw, zwart, bruin, beige en grijstinten veelvuldig toegepast in luxe interieurs. Door gebruik te maken van ton-sur-ton, vermijd je harde en kille contrasten. Dit betekent namelijk dat je één kleur in verschillende kleurtinten toepast in het interieur, waardoor een harmonieus geheel zal ontstaan.

 

  1.    Minimalisme

Een interieur krijgt vaak een ‘goedkope’ uitstraling door de overdaad aan woonaccessoires. Dit oogt al snel rommelig en prullerig, terwijl er juist geprobeerd wordt er sfeer mee te creëren. Voor een luxe uitstraling is minimalisme het sleutelwoord. Richt je op enkele stijlvolle woonaccessoires, van een goede kwaliteit. Kies voor een chique set vazen, een moderne kandelaar of een mooi beeld, die je een opvallende plek in het interieur geeft.

 

  1.    Strakke details

Een luxe interieur wordt niet enkel bepaald door de vloeren, wanden, meubels en woonaccessoires, maar ook door de afwerking. Zorg ervoor dat er aan elk detail van je interieur aandacht is besteed. Denk aan hoge plinten, een strak deurbeslag, elegante verlichting en een moderne infrarood wandverwarming bijvoorbeeld. Bij voorkeur op een slimme manier aan te sturen. Zo wordt je niet afgeleid door slordigheden, maar hoef je je alleen maar te richten op wat er toe doet in het interieur.

Uit de editie van

januari 2023

Winter