Villa Wanrooy is nieuwe hotspot in oude stadsvilla

Villa Wanrooy is nieuwe hotspot in oude stadsvilla

Achterhoeks boetiekhotel Villa Wanrooy is nieuwe hotspot in oude stadsvilla. Sfeer, persoonlijke aandacht en lekker eten bij nieuwe place-to-be in Doetinchem.

Persoonlijke aandacht, kwaliteit en een unieke beleving. Als je een weekendje weggaat, zijn dat de dingen die je graag wilt ervaren, toch? Bij het nieuwe boetiekhotel Villa Wanrooy word je heerlijk in de watten gelegd door eigenaren Monique en Liesette en hun gastvrije team. Hun doel? Je laten ervaren hoe geweldig de Achterhoek is én je kennis laten maken met lokale producten.

 

Karakteristieke stadsvilla

Wie de binnenstad van Doetinchem binnenrijdt, valt al vrij snel de prachtige Villa Wanrooy op. Het karakteristieke herenhuis op de kop van de Grutstraat straalt je tegemoet vanaf de Keppelseweg. Hier huist de nieuwste hotspot van Doetinchem: Villa Wanrooy, een monumentale stadsvilla met historische walwoningen en een ruime stadstuin. Hier wordt nagedacht over hoe het hotel de voetafdruk op de planeet zo klein mogelijk kan houden. Zo worden de linnen dekbedovertrekken niet gestreken. Ook zijn vertrouwen en kwaliteit belangrijke waarden van de Achterhoekse ondernemers Monique en Liesette; op de centrale gang bevindt zich de superleuke honesty bar, met lokale sappen, biertjes, wijntjes, koffie en thee. Hier houd je zelf bij wat je drinkt en reken je aan het einde van je verblijf af.

 

Smaakvol en duurzaam

Monique en Liesette en team bieden 7 kamers aan met elk een eigen stijl. De kleurrijke en comfortabele inrichtingen zijn geïnspireerd op de smaken zout, zoet, pittig, umami, zuur, bitter en smaakloos. De thema’s verwijzen naar de grote liefde die team-Wanrooy deelt; namelijk die van goede, lokale, eerlijke producten. Beneden in de villa vind je dan ook een geweldige eetwinkel, genaamd Van Mien, waar een eigen patissier de lekkerste taarten bakt. Ingericht als een gezellige eetkamer kun je hier ontbijten en lunchen. Denk aan eggs benedict met Hollandaise saus of pancakes met blauwe bessencompote. Er wordt gewerkt met duurzame leveranciers. Zo is de koffie van ‘fairchain’ koffiemerk Bocca, en worden er duurzame wijnen uit de Achterhoek en Europa geschonken. Uiteraard staan er ook veel lokale biertjes op de kaart. Geïnspireerd en verzadigd kun je daarna niet anders dan in de winkel uitgebreid lekkernijen shoppen voor thuis. Denk aan groenten uit het seizoen, vers brood, duurzaam vlees en heerlijke kaas. Bij Van Mien is de verleiding groot, als je van lekkers houdt.

 

Uitgebreide borrel

Na een dag de Achterhoek verkennen - op de website van Villa Wanrooy vind je een keur aan actuele activiteiten - schuif je ’s avonds weer aan in de eetkamer van Van Mien. Voor een lokale maaltijd én uiteraard voor een uitgebreide borrel. Ook hierbij zijn er weer originele en goed uitgewerkte borrelgerechten te bestellen, zoals ‘Vieze Frieten’ en het ‘Groentetuintje’, of kies voor een plateau met de lekkerste lokale droge hammen, worstjes en kazen. Je bent niet voor niets even weg. Dit kleinschalige boetiekhotel is de afgelopen jaren grootscheeps verbouwd. Wat in 1881 startte als leerlooierij tegen de historische stadswal aan, is nu een levendige en vrolijke plek waar jong en oud zich thuis voelt. Precies zoals de nieuwe eigenaren het zich hadden voorgesteld.

 

Over Villa Wanrooy

Villa Wanrooy begon in 2019 met verbouwen en renoveren en opende onlangs haar deuren. Het hotel is onderdeel van de Him+ groep. www.himplus.nl/

Voor reserveringen en meer informatie ga naar www.villa-wanrooy.nl/Meer informatie over Boetiekhotel Villa Wanrooy

Adres: Grutstraat 49, Doetinchem                                         
Telefoon: +31 (0)314 – 32 06 88               
Website: www.villa-wanrooy.nl/                                           
Facebook: www.facebook.com/villawanrooy/
Instagram: www.instagram.com/villawanrooy/
Uit de editie van

januari 2022

Winter