Van binnen naar buiten en andersom

Van binnen naar buiten en andersom

Ook voor het komende buitenseizoen heeft Borek rekening gehouden met de wens van tegenwoordig om van de buitenruimte een paradijs te maken. Met zorg en kennis is er passievol en toegewijd gewerkt aan de collectie van 2022. De internationale uitstraling, de geïntensiveerde samenwerking met buitenlandse designers, de groeiende belangstelling over de grenzen: Borek heeft een goede internationale klank. En ondanks alle belangstelling blijven ze trouw aan de roots en de karakteristieken. 

Il buono, il softline

Borek is met recht trots op de samenwerking met het vermaarde Italiaanse designer duo Meneghello Paolelli. Vanuit hun studio in Milaan ontwerpen zij sinds 2007 spraakmakende producten. Innovatief en internationaal bekroond met tientallen Designer Awards. In de zoektocht naar steeds nieuwe uitdagingen, richten de succesvolle Milanezen zich op het creëren van tijdloze en zo natuurgetrouw mogelijke combinaties. Toonbeelden van eenvoud en comfort, waarvan de nieuwe collectie Softline een uiterst geslaagd resultaat is. 

Hybrid Family Expansion

Mensen verlangen meer dan ooit naar luxe vakantiebestemmingen en zonovergoten oorden. Dat verlangen pakt Frans van Rens feilloos op in zijn collectie Hybrid voor Borek. De luxe lounge serie - gemaakt van duurzaam plantage teak - krijgt komend seizoen familie-uitbreiding. Borek outdoor furniture staat immers pal voor het ultieme familiegevoel. De Dutch designer voert na de succesvolle introductie een flinke upgrade door in 2022, van dining naar complete lounge. 

Het signatuur van Hybrid is onmiskenbaar. De aluminium rugsteunen en schuin lopende houten poten, springen aangenaam in het oog. De dining chair is wat smaller uitgevoerd en - evenals de lounge variant en sofa – verrijdbaar. Deze items zijn namelijk uitgerust met onzichtbare wielen, wat het gebruiksgemak enorm verhoogt. 

Collectie Softline is volledig modulair en uitbreidbaar en zowel voor in- als outdoor geschikt. De lounge seats voelt zich zowel thuis op een terras in Noordwijk als bij een infinity pool in Los Angeles. Het teakhouten onderstel van de robuuste Softline lounge seats oogt robuust; de grote verrassing schuilt in de afneembare stoffen opzet. Ambachtelijk aan elkaar bevestigde rugkussens voelen als een heerlijk warme omarming en worden eenvoudig over RVS staanders heen geschoven. Daarmee ontstaat een rond vloeiend en uiterst comfortabel lounge meubel, dat je als een warme sjaal omarmt. 

All Around Peniche

De ronduit opvallende collectie Peniche blinkt uit in eenvoud. Maar schijn bedriegt, zo bewijst het materiaalgebruik van de serie ronde tafels. Het frame is verkrijgbaar in kleur chalk of antraciet. De tafelbladen zijn uitgevoerd in hoogwaardig Dekton®, dat de fraaie uitstraling van natuursteen combineert met alle voordelen van composiet. Kleur rem heeft een marmerlook die licht en warm oogt. In de kleur trilium heeft de 

tafel nog het meest weg van een boomschors. Peniche high dining tafel (96 cm hoog) volgt de trend van ontspannen staand / zittend dineren. Met high dining creëer je een hoge/actieve zit en kijk je bijvoorbeeld mooi weg over een balustrade, zoals bijvoorbeeld op een dakterras van een penthouse. De lagere variant (76 cm hoog) laat zich graag aanschuiven in relaxte opstellingen met diverse stoelen. 

Website: www.borek.nl 

Uit de editie van

april 2022

Lente