The New Current introduceert opkomende kunstenaars tijdens Art Rotterdam Week

The New Current introduceert opkomende kunstenaars tijdens Art Rotterdam Week

Groots opgezette tentoonstelling in Spaanse Kubus toont werk van nieuwe makers

Na hun debuut in februari 2019 keert The New Current terug naar één van de grootste kunstevenementen van Nederland: Art Rotterdam Week. Tijdens de expositie onderzoeken beginnende kunstenaars de (on)werkelijke wereld tussen mens en technologie. De groots opgezette expositie toont werken van formaat en is van 4 t/m 9 februari 2020 te zien in de Spaanse Kubus, nabij de Van Nelle Fabriek.

 

Grote werken in rauwe ruimte

The New Current biedt tijdens Art Rotterdam Week een platform aan Nederlandse kunstenaars die aan de start staan van hun carrière. Dit gebeurt in de voormalige inpandige garage van de Spaanse Kubus, nabij de Van Nelle Fabriek. In de tentoonstelling benaderen de kunstenaars de ruimte tussen menselijke ervaringen en de zich steeds verder van de werkelijkheid verwijderende wereld van technologie. In de expositie is met name groot werk te zien en is daarmee een tegenhanger van de meer traditionele tentoonstellingen die in de week plaatsvinden: zonder winstoogmerk en in een rauwe, ongepolijste ruimte.


The New Current

Met The New Current richten initiatiefnemers en kunstprofessionals Yvonne de Jong en Sophie de Vos zich op het openbreken van de markt voor recent afgestudeerde kunstenaars. Naast het samenstellen van een jaarlijkse, grote tentoonstelling wordt een programma geboden van performances, screenings en artist talks om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Voorafgaand aan de kunstweek - op 10, 11, 17 en 18 januari – programmeert The New Current masterclasses en lezingen bij partner TENT Rotterdam, waar nieuwe makers over verschillende facetten van een succesvolle carrière leren van gevestigde kunstenaars, galeriehouders en andere professionals.


Stichting Droom en Daad

Het werk van The New Current wordt dit jaar ondersteund door Stichting Droom en Daad. Deze nieuwe samenwerking is een belangrijke stap in de wens om Rotterdam tot een stad te maken waar jonge kunst nieuwe mogelijkheden vindt. “Wij willen talent met vernieuwende ideeën en discipline overschrijdende concepten aan een groot publiek tonen, zonder dat daar een bepaald netwerk, vertegenwoordiging of voorgaande grote presentaties voor nodig zijn”, aldus co-curator en mede-initiatiefnemer Sophie de Vos. “Dat past bij een stad als Rotterdam, waar met hard werken en aanpakken over traditionele opvattingen en werkwijzen heen gekeken kan worden. We zijn dan ook blij een dergelijk platform tijdens Art Rotterdam Week te kunnen bieden.”

 

The New Current op Art Rotterdam Week
Datum: 4 t/m 9 februari 2020
Openingsevenement: 4 februari van 19.00 – 22.00 uur
Adres: Vlaardingweg 60, Rotterdam
Toegang: Gratis

Meer informatie over The New Current
Website: www.thenewcurrent.nl

Email: inger@thenewcurrent.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Thenewcurrentplatform/
Instagram: https://www.instagram.com/the_new_current/

 

 

Uit de editie van

november 2019

Winter