The Dare Company: Opvallen met uw bedrijf door offline media

The Dare Company: Opvallen met uw bedrijf door offline media

Nu er weer meer mag, zien wij dat er een grote switch tussen online en offline activiteiten plaatsvindt. Daarom is het juist nu belangrijk om uw offline zichtbaarheid te verbeteren. Met offline bedoelen we in dit geval: niet via een scherm, maar door fysiek contact. Dit kan natuurlijk in verschillende vormen, zoals flyers, folders, brochures, artikelen, billboards, maar ook posters en visitekaartjes. Bij het inzetten van deze offline communicatiemiddelen is het belangrijk dat de huisstijl van het bedrijf goed wordt weergegeven. Wij leggen u graag het verschil uit tussen deze vormen van drukwerk en inspireren u met de overige opties. 

 

Flyers ontwerpen en drukken

Er zijn verschillende offline vormen die u als bedrijf kunt gebruiken om de zichtbaarheid te vergroten. Een van de meest bekende en minst tijdrovende offline communicatiemiddelen is de flyer. U bent vast wel eens op een zaterdagmiddag in het winkelcentrum geweest. De kans is dan groot dat iemand u op dat moment een flyer heeft aangeboden. Een flyer is een kleine poster op A5-formaat, deze kan zowel enkel- en dubbelzijdig gedrukt worden. Flyers bevatten reclame- of informatieve teksten over het product, dienst of bedrijf en zijn uitermate geschikt om uit te delen op evenementen of tijdens het promoten van een nieuwe dienst of product. Maar flyers kunt u ook opsturen naar klanten als u een nieuwe dienst of nieuw product wil uitlichten. Tevens zijn flyers makkelijk toe te voegen aan bijvoorbeeld goodie bags, relatiegeschenken, rapporten, offertes of prognoses. De kosten voor flyers zijn relatief laag en kunnen snel nieuwe leads genereren.

 

Folders ontwerpen en drukken

Wat is het verschil tussen een folder en een flyer? U heeft zeer waarschijnlijk wel eens een folder ontvangen in de brievenbus. Een folder is de uitgebreide versie van een flyer. De folder bestaat uit meerdere pagina’s en ze zijn perfect als u meer informatie kwijt wil dan dat op een flyer past. U kiest voor een folder als een brochure weer té groot is. Folders zijn dus ook uitermate geschikt om het seizoensgebonden assortiment, nieuwe diensten of producten of abonnementen uit te lichten. De folder wordt dus ingezet als u ervoor kiest meer informatie te geven of bij het plaatsen van meerdere afbeeldingen bij de tekst. Een folder komt daarom in veel vormen en maten. Er zijn verschillende vouwmethoden voor de folder, zoals de dubbele-, zigzag- of de luikvouw. Hierdoor zijn folders vaak opvallender, omdat ze te ontwerpen zijn in verschillende vormen en formaten. Maar u kunt ook kiezen voor ander folderformaat. Zo kunt u kiezen voor een uitvouwbare folder of juist een folder in boekvorm. Met een folder trekt u goed de aandacht bij de doelgroep. Tevens kunt u folders ook op uw eigen website en op folderapps zetten, waardoor u ze ook als online-uiting kunt gebruiken.

 

Brochures ontwerpen en drukken

Zoals we net al zeiden, brochures zijn uitgebreider dan folders en flyers. Een brochure bestaat uit meerdere pagina’s. Deze pagina’s zijn vaak met een enkele vouw. De pagina’s zijn normaliter bij de vouw gebrocheerd (het vastzetten van een boekwerk) met nietjes, lijm of garen. Een brochure heeft veel weg van een magazine, zoals het aantal pagina’s en de grootte (A4 formaat), maar dan met hoofddoel te informeren. Brochures worden vaak gebruikt door productleveranciers, hier kunt u namelijk veel specifieke informatie kwijt. Vaak worden er in een brochure meerdere producten van verschillende productlijnen getoond. Een brochure is tastbaar en concreet, maar kan ook online worden verspreid.

 

Meer vormen van drukwerk

Wilt u als bedrijf echt opvallen? Naast flyers, folders en brochures zijn er natuurlijk nog veel meer soorten drukwerk. Heeft u al gedacht aan het creëren van een banner, visitekaartje of poster? Ook zijn er veel opties met betrekking tot het bedrukken van uw eigen merchandise, zoals mondkapjes, truien, bidons, golfballen of tassen. Maar ook billboards, reclameborden of vlaggen – u kunt het zo gek niet bedenken. Tegenwoordig is het zeer waarschijnlijk dat alles bedrukt kan worden! The Dare Company heeft verschillende specialisten in huis die u kunnen helpen met uw huisstijl en het ontwerpen van offline media-uitingen om uw zichtbaarheid te vergroten. The Dare Company denkt graag met u mee voor leuke, originele ideeën die bij uw organisatie passen. 

 

Heeft u hulp nodig bij ontwerpen en drukken van drukwerk voor uw organisatie/bedrijf, product of dienst? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met u mee!

The Dare Company | Oostzeedijk 90, Rotterdam | 010 522 3332 | www.thedarecompany.com


Uit de editie van

juli 2021

Zomer