Verschillende stijlen voor je eetkamer

Verschillende stijlen voor je eetkamer

Eetkamers in een geheel eigen stijl kennen een verbluffend resultaat. Want ja, ook de eetkamer mag een geheel eigen stempel geven op je interieur, hoewel je natuurlijk wel parallellen wilt zien met de rest van je interieur, zodat er een harmonieus geheel ontstaat. Eetkamer vervullen een belangrijke sociale functie in vrijwel ieder huishouden. Het is de plek waar je niet alleen gezamenlijk eet, maar ook de plek waar je heerlijk natafelt met vrienden, of een plek voor terloopse gesprekken en waaraan je kinderen kleuren of spelletjes spelen met het hele gezin. Een belangrijk plek dus, die niet alleen comfortabel moet zijn, maar ook uitnodigend. Hoe creëer je een jouw eigen plek, die echt past bij je interieur? Ontdek de verschillende stijlen in dit artikel.

Eetkamers in verschillende stijlen

Diverse stromingen vormen de belangrijkste woontrends voor de eetkamer momenteel, waarvan wij er binnen dit artikel drie stijlen zullen uitlichten. Om twee van de drie trends kunnen we absoluut niet heen. Zo is de bohemian stijl absoluut booming, evenals de industriële stijl. Daarnaast zien we al enige tijd de Scandinavische stijl terug, in de zo kenmerkende eenvoud. Laten we snel de drie verschillende stijlen voor de eetkamer met je doornemen!

Stijl 1: Bohemian

Overgewaaid vanuit Ibiza en te zien in menig eet- en woonkamer is de bohemian stijl. Deze stijl kenmerkt zich door het lichte, hippie-achtige, zonnige karakter, waarbij zelf geknoopte wandkleden niet mogen ontbreken. Bohemian is zee, hippie, easy going en een mengeling van diverse bestaande stijlen. Zo mag de eetkamer binnen deze stijl bestaan uit een antieke eettafel, of juist een onbewerkte houten eettafel. Je decoreert 'm met zeegroene accessoires, een mooi Arabisch verschoten vloerkleed, en met bohemian stijl eetkamerstoelen (modern en toch vaal).

Stijl 2: Industrieel

Industrieel past buitengewoon goed binnen het Nederlandse interieur. Doordat deze stijl robuust is en bestaat uit eerlijke materialen zonder opsmuk, en vooral ook niet te gedecoreerd is vormgegeven, zijn wij er verzot op. De gestileerde vormgeving, zoals je die terugvindt bij een industriële eetkamerstoel of eetkamertafel, past bij het industriële interieur. Denk aan robuuste, onbehandeld houten tafelbladen op een metalen onderstel. Bij een industrieel interieur mag beton, of betonlook eigenlijk niet ontbreken. Zo komt ook de eethoek perfect tot zijn recht op een betonvloer.

Stijl 3: Scandinavisch

Scandinavische invloeden in ons interieur vallen nauwelijks nog weg te denken. Het kleurenpallet bestaat voornamelijk uit wit, vaal grijs en blauw, houtkleuren en zwarte tinten. Daarnaast mogen wollen, of gebreide items niet ontbreken. Scandinavisch zou je als modern landelijk kunnen omschrijven, in sobere kleuren, maar altijd van modern design. Scandinavisch is daarnaast speels én praktisch. Kies bijvoorbeeld voor kunststof eettafel stoelen in verschillende kleuren aan je eettafel. Kinderen zijn vaak groot fan van het Scandinavische interieur, juist vanwege de leuke vormgeving en de natuurlijke uitstraling. Menig kinderkamer is op Scandinavische wijze ingericht zelfs. 

Heb jij een mooie stijl voor je eigen eetkamer ontdekt, zoek dan bijpassende accessoires, zoals lampen en decoratie in dezelfde stijl uit. 

Uit de editie van

april 2022

Lente