Smits Jachtmakelaardij

Smits Jachtmakelaardij

Gekte op botenmarkt houdt onverminderd aan

 

Smits Jachtmakelaardij vaak als eerste op de hoogte

 

Tijdens corona waren de boten niet aan te slepen als alternatief voor de vakantie in het buitenland. En nu de grenzen weer wagenwijd open staan, zijn de boten nog steeds niet aan te slepen omdat bijna iedereen het plezier van watersport heeft ontdekt. Jachtmakelaar René Smits is een van de meest gevraagde bemiddelaars van Nederland door zowel kopers als verkopers. En met reden.

 

René Smits is een actieve makelaar: hij is te vinden op beurzen en waterevenementen, adverteert in magazines en op internet, en heeft zijn eigen verkoopkanalen prima op orde: een mooie eigen website smitsjachtmakelaardij.nl, QR-codes die een belangstellende direct naar de webpagina van de gewenste boot brengen. Dit jaar kijkt hij bovendien weer uit naar de Botenbeurs in Gorinchem op de laatste vrijdag en zaterdag van september. Nadat die twee jaar lang niet heeft kunnen doorgaan, komt Smitsjachtmakelaardij daar met een mooie selectie van pakweg tien boten te liggen. Direct beschikbaar voor de verkoop. “Normaal verkopen we de motorjachten vanuit hun thuishaven. Op deze manier houden onze klanten zelf vanaf hun eigen ligplaats controle over het schip. Ook het onderhoud blijft in eigen handen zodat zij bij een bezichtiging vooraf de boot kunnen schoonmaken en alle puntjes op de i kunnen zetten. Een ander groot voordeel is dat de verkoper van de watersport kan blijven genieten zolang het jacht in de verkoop ligt. En een schip dat in bedrijf is, blijft in topconditie. Maar verkopers weten nu ook: (laten) zien is (ver)kopen.”

 

Uitstekende reputatie

Door de grote vraag naar boten is er inmiddels veel kaf onder het koren gekomen in aanbieders. Smits is echter gecertificeerd als EMCI Registered Associate International Yacht Broker. Dankzij zijn uitstekende reputatie verwijzen veel jachthavens naar hem als verkoopmakelaar, en behoren naast Nederlanders ook veel andere kopers en verkopers binnen en buiten Europa tot zijn klantenkring. ““Ik geef eerlijke informatie over de jachten in mijn portefeuille. Verkopers bied ik onderhoudsadviezen en verkoopstyling, kopers horen zonder omwegen wat de voor- en nadelen van ieder jacht zijn. Op mijn website staan heel transparant mijn tarieven, zoals slechts twee procent courtage bij een aankoopbemiddeling.” Geld, dat Smits vaak dubbel en dwars waard is door een betere prijs uit de onderhandelingen te slepen en eventuele verborgen gebreken, zoals een defecte acculader te onderkennen. Daarnaast schakelt Smits experts in die mede op basis van een proefvaart een officiële keuring uitvoeren op de conditie van de romp, dek en opbouw, de werking van voortstuwingsinstallatie, technische installaties, elektrische installaties, gasinstallaties, en het onderwaterschip van het jacht.”

 

Custom-built jacht

Wie wél op zoek is naar een geweldig schip maar niet afhankelijk wil zijn van wat er toevallig wordt aangeboden, laat via Smitsjachtmakelaardij een eigen Babro Tridente bouwen. Dit model wordt exclusief gebouwd op de Nederlandse werf van Babro Yachting in Sneek, en is leverbaar in drie lengtes vanaf 13.00 meter; vaarbewijs is dus niet verplicht. In combinatie met de breedte van 4,50 meter en de bijna rechte steven, mag dit luxueuze jacht bovendien een ruimtewonder worden genoemd waar drie hutten met twee sanitaire ruimtes tot de mogelijkheden behoren. “De Tridente 43 AC, een beauty met achterkajuit, hopen we in 2023 op diverse beurzen in Nederland en Europa te kunnen laten zien. De variant met open kuip 43 OC gaan we vanaf dit jaar introduceren. In de gezellige indeling van beide uitvoeringen voelt iedereen zich in no time op zijn gemak, zeker omdat elk schip dat de werf verlaat volledig custom-built is”, aldus Smits. Deze blikvanger op het water blijft beschaafd in rustig vaarwater, maar haalt afhankelijk van de motoren een top van wel 10,5 knopen. “We gaan ‘m vanaf dit jaar bouwen. Dus nu bestellen is volgend seizoen eindeloos genieten.”

 

Noord-Linschoterzandweg 20A

3425 EK Snelrewaard

T 010 – 511 80 00

M 06 – 22 23 92 07

E info@smitsjachtmakelaardij.nl

I smitsjachtmakelaardij.nl

 

Uit de editie van

juli 2022

Zomer