Simone Rommelaars: head of design Mexx

Simone Rommelaars: head of design Mexx
Kan je iets vertellen over Mexx?

Mexx is voor mij het merk dat ik als jong meisje al bewonderde. De passie, de fun en de sexyness die ze in de fotografie gebruikten en de kleding die ik toentertijd nog niet paste. Deze passie van toen brengen we terug in het Mexx van vandaag. Meer dan ooit is het vieren van de liefde zo ontzettend belangrijk. Daarom is de tagline voor SS21 ook ‘everything should be xx’. 

 

Hoe ben je hier ingerold?

Ik ben niet in deze business gerold, maar ben hier altijd al mee bezig geweest.  Als klein meisje was ik al met de barbiepoppen bezig om outfits te creëren en wist al vroeg op school dat ik de mode academie wilde volgen. Dus ik zou bijna zeggen: ‘het heeft zo moeten zijn’. Na 25 jaar in deze business doe ik het nog steeds vol passie & plezier. Voor minder wil ik het gewoon niet doen.

 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots dat ik Mexx weer terug op de kaart mag zetten met een heel fijn dedicated team. Dat we echt vanuit teamwork iets moois neerzetten waar de mens en de liefde centraal staat. 

 

Wat hoop je te bereiken met Mexx?

Mijn droom is om Mexx als een prachtig lifestyle merk neer te zetten. Dat alles mooi in elkaar overloopt. Dat alles  met elkaar combineert. Dat we een sterke, toegankelijke vrouw neerzetten met daarnaast een hele fijne man, die niet over de top gekleed is maar op een stoere sophisticated manier. Alles klopt dan van A tot Z. De schoen moet kloppen met de outfit. Homewear mee laten lopen vanuit de fashion. En de kids ook echt weer kids is.  Dat lijkt mij de ultieme kick. En als we wat marktaandeel van vroeger terug krijgen zou mega cool zijn. Zeker in deze gekke tijd.

 

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in de mode-industrie?

Nou, die zijn bizar op dit moment. En er zijn invloeden waar we geen invloed op hebben. Dus ik heb twee stelregels: Stick to your plan and pick your battles! Daarnaast wil ik meer duurzaamheid in de collectie verwerken. Daarbij zullen de  collecties kleiner zijn dan  ze vroeger waren. Het gaat  niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit.

 

Wat is je eigen fashion favoriet?

Ligt aan de mood en het moment. Ik heb niet echt een favoriet. Ik hou van een goede clash in een outfit, een rauw randje met vrouwelijkheid. Die spanning vind ik interessant. Soms loop ik op kantoor in een spijkerbroek met t-shirt en een andere dag kan ik een geweldige over de top jurk dragen. Het ligt er echt aan hoe ik me voel en wat voor dag het gaat worden. Dat is soms heel moeilijk in te schatten, want mijn dagen lopen altijd anders en zijn hectisch. Als het dan net wat anders loopt, dan trek ik snel een fancy jurk uit de collectie aan en ben ik good to go.

 

Welk land inspireert je?

Italië, ik vind het heerlijk, de finesse, de vrouwelijkheid, sexyness, verzorging en natuurlijk het heerlijke eten. Ik vind het heerlijk om te lopen door deze Italiaanse finesse met mijn nuchtere Nederlandse attitude. Die mix, die clash, I love it.

 

Wat is je favoriete quote?

Ik heb er meer: Stick to your plan, pick your battles and always follow your heart.

 

Wat is je ultieme tip voor ondernemende vrouwen?

Volg je hart, laat je niet van de kaart brengen door andere. Ik ben ervan overtuigd wanneer je je werk met passie en bezieling doet, je door het plafond kunt gaan. Think big en blijf altijd in mogelijkheden denken. En er zijn altijd wel onzekere momenten, maar als je eerlijk naar jezelf blijft komt het altijd goed. Als je echt iets wilt dan kan het.

 

www.mexx.com/nl/

 

 

Uit de editie van

december 2020

Winter