SENSAI: Next Level Skincare

De enthousiaste Serena Röntgen, Trainer Nederland, vertelt dat het prestigieuze SENSAI niet alleen de meest bijzondere anti- aging huidtechnologieën in hun beautyproducten verwerkt, die ook echt iets voor je huid doen. Maar sinds vorige maand hebben ze een geweldige hightech skincare tool gelanceerd. Wakker worden met een nieuwe, stralende huid, wie wil dat niet?

 

SENSAI

Begin twintigste eeuw werd bewezen dat koishimaru zijde, de meest luxe zijdesoort ter wereld, het vermogen heeft om het huideigen hyaluronzuur (vocht) te activeren. Hierdoor wordt je huid voller en steviger en ziet er dus super goed uit. Dit super prestige ingrediënt wordt gebruikt in alle SENSAI (sinds 1887 het voormalige Kanebo) producten. Inmiddels is aangetoond dat koishimaru zijde het huideigen hyaluronzuur niet alleen in de lederhuid, maar ook in de opperhuid activeert, zodat je direct resultaat ziet en langdurig een mooie huid hebt. SENSAI zet als het ware de tijd stop voor je huid.

 

Pionier 

“Het Japanse SENSAI is sinds jaar en dag pioneer op het gebied van unieke tex-
turen, bijzondere technologieën en ingrediënten in hun huidverzorgingsproducten. Zoals bijvoorbeeld de luxe Ultimate lijn. Deze skincare is het resultaat van de EX la Crème. Deze crème was totaal niet bedoeld voor consumenten. In 1989 vond een derma-tologisch congres plaats waar verschillende merken hun prestigieuste product mochten presenteren. Kanebo presenteerde een crème waar voor het eerst het woord SENSAI in voorkwam. Want deze crème, toen nog zo een duizend gulden, maakte je huid weer zo zacht als een babyhuidje. Deze crème was zo luxe, zo bijzonder en gaf de huid zo’n geweldig effect, dat het alles wat Kanebo tot dan had gemaakt, oversteeg. Deze crème was dus helemaal niet bedoeld om verkocht te worden, maar na het congres, was er veel vraag naar deze SENSAI EX la Crème. Enige tijd later was deze crème bij een paar verkooppunten in Europa te koop. Door de jaren heen is de crème steeds verbeterd en geïnnoveerd en is inmiddels onder de naam Ultimate niet meer het duurste cosmeticaproduct. Maar ze legden zo wel als eerste een nieuw plafond voor luxe huidverzorging voor de consumentenmarkt.” 

 

Unieke, vooruitstrevende beauty uitvindingen

“Net zoals onze Silk Peeling Powder, dat veel door andere merken gekopieerd wordt, was SENSAI ook de eerste met een zachte peeling op basis van enzymen. Hierdoor wordt je huid op een milde manier ontdaan van dode huidcellen. Ook onze eerste 38°C mascara gemaakt van thermo sensitieve harsen -alleen te verwijderen met warm water-  is ook al veel door andere merken gekopieerd, maar niet geëvenaard. Dit zijn mooie voorbeelden van unieke, vooruitstrevende beauty uitvindingen waarvan Kanebo/SENSAI de eerste waren en waar wij heel trots op zijn. De Micro Mouse Treatment, die vorig jaar is gelanceerd, past hier ook mooi bij. Een micro bubble technology, waarbij koolzuur zo klein is gemaakt dat dit in grote hoeveelheden door onze huid kan worden opgenomen. Deze unieke, schuimende textuur is overigens nog niet nagemaakt. De verzorgende lotion II is ons best verkochte product. Kanebo was ook de voorloper in Europa om je huid met een verzorgende lotion voor te bereiden en je huidverzorging ‘in laagjes’ aanbrengen.” 

 

Next Level: Biomimesis 

Na al deze mooie beauty uitvindingen vond SENSAI het hoog tijd om weer met iets nieuws en unieks te komen. De Biomimesis is echt next level huidverzorging. In samenwerking met Panasonic hebben ze een apparaat ontwikkeld, waar een potion ingaat, die ragfijne draden op je huid sprayt. Je brengt eerst een ‘effector’ aan, een serum dat als het ware als ‘een magneet’ voor de draden werkt. Dit nachtmasker, wat je opbrengt na je nachtverzorging, is geïnspireerd op de zijde draden, waar de geschiedenis van SENSAI allemaal mee is begonnen. Deze tool imiteert als het ware je bovenste huidlaagje, waardoor deze in de nacht kan herstellen. De maandkuur voor de nacht, je huid herstelt zich binnen 14-28 dagen, gebruik je zodat je huid zich weer helemaal kan herstellen. Het masker is een soort van klimaatkastje dat je bovenste huidlaagje, wat veel proteïnen en enzymen bevat, herstelt en daardoor alle voedingsstoffen en vocht nog beter opneemt. Je voelt en merkt niet dat het masker op je gezicht zit, het geeft niet af, laat alle zuurstof door, maar houdt het vocht en de voedingsstoffen vast, zodat je huid zich rustig kan herstellen. In de ochtend peel je het masker heel makkelijk van je huid af en een gezonde, gladde huid is het resultaat. Tip van Serena: “dit masker is ook heel fijn tijdens een lange vlucht of als je een cosmetische behandeling hebt gehad. Zodat het vocht in je huid vast wordt gehouden en je huid (sneller) herstelt’’.

De Biomimesis Veil Masque kost compleet €870 (de (na)vullingen zijn los verkijgbaar) en o.a. bij Parfumerie Winnubst en Bergen Cosmetics te koop.

 

www.sensai-cosmetics.com

 

 

Uit de editie van

oktober 2020

Herfst