Sedley, de kracht van frisheid

Sedley, de kracht van frisheid

Parfums de Marly presenteert haar nieuwe herengeur. Een subtiele mix van klassiek en modern. Sinds de oprichting van het parfumhuis kruist Julien Sprecher graag ideeën. De traditie van een parfummaker met een duidelijke eigentijdse esthetiek.

 

Sedley kapselt in zijn reuk-DNA in, de balans tussen tegenstellingen juist. Edele materialen en futuristische moleculen botsen. De lichtheid van citrus laat de kracht van munt zien. Hivernal® Neo vindt het gevoel van water opnieuw uit.

Sedley is licht, krachtig en fris. Warm en koud. Twee aantrekkingspolen in een doorzichtige fles, een verslavend spel op contrasten die de huid energie geven.

Parfumeurs Hamid Merati en Olivier Cresp (Firmenich) staan achter deze dubbele formule. Zoals altijd zijn uitzonderlijke ingrediënten afkomstig, waaronder de zeldzaamste essences en de meest geavanceerde extracties.

 

Olfactieve piramide

Olfactieve familie: Hesperides Tonic Houtachtig

Top noten: Een golf van citrusfrisheid baadt de huid in het licht. Bergamot, groene munt, waterig akkoord.

Midden noten: De schaduw en hitte van een teveel aan aromaten zorgen voor verrassing. Geranium Bourbon, Lavendel, Zonnige noten.

Basis noten: Op de achtergrond de ultieme houtachtige signatuur van Parfums de Marly. Sandelhout, White Musk, Vulcanische wierook.

Een Frans verhaal

Opgericht in 2009 door Julien Sprecher, wiens liefde voor parfums werd overgedragen door zijn vader, Parfums de Marly, een high-end parfumerie merk, roept een droomachtige staat op met zijn “kenmerkende” geuren, een sterke positie en korte concepten, opvallend, direct en duidelijk, waarin Julien Sprecher’s favoriete ingrediënten te vinden zijn, zoals bekende citaten.

Zijn wereld: de 18e eeuw, de pracht van een gouden parfumtijdperk, waar het hof van de Franse koning, bij de andere Europese monarchieën bekend als “het geparfumeerde hof”, en de luxe van de geuren gecreëerd in Grasse, wereld parfum hoofdstad, concurreerde met de hiëratische elegantie van renpaarden.

Geïnspireerd door deze flamboyante periode, herleeft en actualiseert Parfums de Marly deze traditie van uitzonderlijke parfumerie onder de creatieve controle van experts om moderniteit te weerspiegelen met een duidelijk concept van esthetiek.

 

Verkrijgbaar bij:

MYSC Parfumerie, Dorpsdijk 149 Rhoon + Meent 28-30 Rotterdam, 010-5011541, www.mysc.nl

Pour Vous Parfumerie Winnubst, Van Hoytemastraat 40 Den Haag, 070-3247933, www.parfumerie-winnubst.nl

 

 

Uit de editie van

juli 2020

Zomer