Rotterdamse Ondernemersprijs

Rotterdamse Ondernemersprijs

Van Gelder winnaar 37e Rotterdamse Ondernemersprijs

Mr. K.P. van der Mandele Penning naar Harry Jan Bus en Rachel van Olm en Nieuwe Helden-prijs naar Current Werkt tijdens groots opgezette viering van ondernemerschap

 

Tijdens een spectaculaire award-show in de monumentale Citrusveiling werden op 17 mei de winnaars van de 37e Rotterdamse Ondernemersprijs, De Nieuwe Helden-prijs en De Mr. K.P. van der Mandele Penning bekend gemaakt. Van Gelder Ridderkerk mag zich het komende jaar de beste ondernemer van de metropool Rotterdam noemen. De hypermoderne groothandel in aardappels, groenten en fruit, met het meest duurzame bedrijfspand ter wereld, kreeg de award uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb. De K.P. Van der Mandele Penning ging dit jaar naar Harry Jan Bus en Rachel Olms, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam Katendrecht. Het jonge en ambitieuze Current Werkt won de Nieuwe Helden-prijs. De uitreiking van de 37e Rotterdamse Ondernemersprijs vond plaats in nieuwe stijl en met hernieuwd elan, met groot enthousiasme ontvangen door de aanwezigen.

 

Winnaar Rotterdamse Ondernemersprijs: Van Gelder Ridderkerk

Van Gelder Ridderkerk, geleid door top-ondernemer Gerrit van Gelder, is uitgeroepen tot winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs. De uitreiking vond plaats tijdens een award-show met internationale allure, gepresenteerd door media-persoonlijkheid Fidan Ekiz. De iconische Rotterdamse Citrusveiling, dat toevallig raakvlakken bleek te hebben met de winnaar van de prijs, was het decor voor de uitreiking.

Van Gelder Ridderkerk, een hypermoderne groothandel in aardappelen, groenten en fruit heeft een extreme aandacht voor nieuwe technologie en automatisering. Het bedrijf is mede daardoor een leidende speler op de wereldwijd vermaarde Nederlandse versmarkt. Het bedrijf maakte een spectaculaire groei door de afgelopen jaren en zet de toon in duurzaamheid. In het juryrapport staat: De jury moest kiezen en dat viel dit jaar - met ook een recordaantal aanmeldingen die stuk voor stuk van bijzonder hoog niveau waren - niet mee. De keuze is dit jaar gevallen op de ondernemer die op alle criteria van de Rotterdamse Ondernemersprijs goed scoort en die daarmee met recht een voorbeeld van grensverleggend ondernemerschap is. De winnaar laat hiermee de andere finalisten, Yource, Benelux marktleider in klantcontact, en Ampelmann, een Delftse parel in maritieme innovatie, achter zich in een met recht te noemen ijzersterk deelnemersveld.

 

Current Werkt is winnaar van de Nieuwe Helden-prijs

De prestigieuze Nieuwe Helden-prijs is gewonnen door Current Werkt. Deze bijzondere prijs is verbonden aan VNO-NCW West en draait om ondernemingen die nog jong en/of relatief klein in omvang mogen zijn, maar die bovenal innovatief zijn en een positieve impact maken op een maatschappelijk relevant thema.

 

Winnaar Current Werkt is een vooruitstrevend uitzendbureau met een maatschappelijke opdracht, op weg naar een meer inclusieve samenleving. Zij helpen kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan, specifiek mensen met een detentieachtergrond. Niet zomaar een uitzendbureau dus en het slagingspercentage is bovendien bijzonder hoog én het terugval-percentage uitzonderlijk laag. ‘Van detentie naar potentie’ is hun prachtige motto!

 

Harry Jan Bus en Rachel van Olm winnen Mr. K.P. van der Mandele Penning

Harry Jan Bus en Rachel van Olm, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam Katendrecht, kregen de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt. De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap en wordt jaarlijks toegekend aan een Rotterdamse ondernemer die zich op een bijzondere manier voor de stad en haar inwoners inzet. De bijbehorende geldprijs van € 5.000 wordt traditiegetrouw gedoneerd aan een goed doel. Harry Jan Bus en Rachel van Olm kozen ervoor om het geld over te maken aan Stichting Platform Katendrecht van Lorenzo Elstak. “Wij werken regelmatig met Lorenzo samen en zien hem als een hele belangrijke speler tussen de oud- en nieuw Katendrechters. Vooral zijn activiteiten op het gebied van kunst & cultuur activiteiten voor met name kinderen spreken ons aan”, aldus van Olm en Bus.

Over de Rotterdamse Ondernemersprijs

De Rotterdamse Ondernemersprijs is dé award voor ondernemerschap in de metropool Rotterdam. Het vormt daarbij een podium dat de erkenning van excellent ondernemerschap centraal stelt. De oorsprong van de Rotterdamse Ondernemersprijs ligt bij de Kamer van Koophandel Rotterdam en de Gemeente Rotterdam die het platform hebben opgezet voor het stimuleren van ondernemerschap in de stad. Rotterdam is de snelst groeiende regio op ondernemersgebied en een award als de Rotterdamse Ondernemersprijs heeft daarvoor de volle aandacht. De uitreiking van de prijs vond dit jaar plaats op 17 mei 2022, de nominatieperiode liep tot 24 januari 2022.

Meer informatie over de Rotterdamse Ondernemersprijs

Website:                            http://www.rotterdamseondernemersprijs.nl/

Twitter:                              https://twitter.com/rop010

LinkedIn:                            https://www.linkedin.com/company/rotterdamse-ondernemersprijs/

Facebook:                          https://www.facebook.com/rotterdamseondernemersprijs/

Instagram:                         https://www.instagram.com/rotterdamseondernemersprijs/

 

            

Uit de editie van

juli 2022

Zomer