Reedijk Chocolaterie

Reedijk Chocolaterie

In 2017 heb ik, Dylan Reedijk (23), mijn chocolaterie opgericht. In het prille begin ben ik thuis in de keuken begonnen met het vervaardigen van bonbons. Omdat ik een opleiding tot banketbakker heb afgerond en dit specifieke onderdeel weinig aan bod kwam, wilde ik hierin verder. Na een paar klanten te hebben verworven kwam het moment om mij officieel in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Om precies te zijn in oktober 2017. 

Na groen licht te hebben gehad, ben ik meteen begonnen met het uitbreiden van mijn assortiment. Denk hierbij aan bonbons, pindarotsjes en seizoensproducten zoals chocoladeletters en paashazen. Dit alles maak ik in een atelier op het industrieterrein in Strijen (gemeente Hoeksche- Waard). Uitsluitend met de beste en vaak lokale ingrediënten worden mijn producten vervaardigd. Zo gebruik ik bijvoorbeeld vers gebrande noten van een notenbranderij, advocaat van de lokale boerderijwinkel en honing van mijn vaste imker. 

Toekomst

Naast de “gewone” werkzaamheden is bij mij het houden van een bedrijfsuitje, workshop of kinderfeestje mogelijk. Hierdoor houd ik nauw contact met mijn klanten en krijgen zij ook echt te zien dat het handwerk is. Ook ben ik te vinden op braderieën, markten en fairs. Buiten dit alles heb ik ook de drive om mij te richten op gepersonaliseerde producten. Zo zijn er in de loop der jaren veel bedrijven bijgekomen die hun klanten een mooi, lekker en handgemaakt cadeau/relatiegeschenk willen geven. Zo maak ik, geheel op wens van de klant, originele en vaak met logo en/of tekst gepersonaliseerde producten. In grote of kleine oplages, hier zit bij mij geen limiet of minimale afname aan verbonden. Dit zorgt ervoor dat ik, zowel voor de wat kleinere als grotere ondernemer, een mooi geschenk kan realiseren.

Met uiterste zorg wordt elk product handmatig verpakt. Dit zorgt ervoor dat het geschenk ook echt een geschenk wordt. Een prachtig fluwelen lint om de handgemaakte bonboneieren, een luxe verpakking voor bonbons of een mooie vensterdoos voor de chocoladeletters, verpakking speelt ook zeker een rol in mijn visie. Verpakking is tenslotte het eerste wat je ziet. Hiernaast worden de bestellingen altijd binnen mijn eigen netwerk bezorgd. Zo is er geen vertraging of schade aan het product door ongemakken bij een eventuele externe partij. Dit maakt het dat alles binnen mijn bedrijf aangenomen, verwerkt, ingepakt en bezorgd wordt, zodat ik mijn klant de garantie op een mooi product kan geven. Dit staat ook hoog bij mij in het vaandel. 

Wederverkoop

Als chocolatier is mijn wens ook zeker om zoveel mogelijk mensen te laten zien en ervaren wat echte chocolade is. Zeker voor een bedrijf is dit ook een mooi visitekaartje. Bonbons met vulling naar keuze en een logo is daarom ook zeer in trek. Apart verpakt of los, bij een kop koffie of een dessert siert het enorm. Zowel in een beautysalon of restaurant. Maar als winkel zijnde is er uiteraard ook mogelijkheid om producten af te nemen. Dit tegen een scherpe prijs en met veel flexibiliteit. Zo is mijn klantenbestand al aardig gegroeid afgelopen jaren. Bij meerdere bakkerijen, supermarkten en horecazaken zijn mijn bonbons en seizoensproducten te vinden. Hierin sta ik sterk omdat door handwerk en eigen transport vaak last-minute leveringen mogelijk zijn, in tegenstelling tot grote industriële bedrijven. 

Luxe gevulde paaseitjes

Onze gevulde paaseitjes zijn in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:
- Puur met Hoeksche advocaat
- Melk met romige karamel
- Wit met hazelnootpralinè 

Paaspakket 1

Dit cadeaumandje is gevuld met:
- Paashaas 27 cm hoog
- 200 gram gemengde paaseitjes
- Mini-eierdoosje met 6 luxe paaseitjes 

Luxe bonbonei

Deze handgemaakte bonboneieren zijn gedecoreerd met een assortiment van bonbons en luxe, gevulde eitjes. Verkrijgbaar in medium of groot. De eieren zijn verpakt in een luxe geschenkverpakking 

Interesse in afname van producten of op zoek naar een mooi geschenk? Zowel zakelijk als particulier help ik u graag verder! U kunt bij mij terecht met uw vragen of wensen. Daarnaast is het ook zeker mogelijk om persoonlijk langs te komen, hiervoor graag een afspraak maken via een van onderstaande mogelijkheden.

Tot snel! Dylan Reedijk.

Telefoon: 06 - 121 048 31
info@chocolateriereedijk.nl 
Website: www.chocolateriereedijk.nl 

 

Uit de editie van

april 2022

Lente