Passione in Cucina

Passione in Cucina

Passione in Cucina

 

De smaak van de Italianen, de passie waarmee ze in het leven staan en de toonaangevende rol die kwalitatief Italiaans design mondiaal speelt, zijn kernwaarden die Boretti uitdraagt in alles. Hoogwaardige producten van kenmerkend Italiaans design, voor binnen én buiten, die alle ruimte bieden om culinair te genieten. Kortom, la dolce vita.

 

De bevlogen Jorg Kleijssen, CEO, vertelt dat Boretti een Italian culinair lifestyle merk is. “Boretti staat voor Passione in Cucina, zowel de keuken binnen als buiten. Het draait allemaal om de Italian Culinairy Lifestyle. We geven onze klanten een Italian experience zowel in het cucinare/indoor gedeelte als het giardino/outdoor gedeelte. Naast dat wij de hardware ontwikkelen, designen en verkopen, kleden we eigenlijk de hele Italiaanse beleving in door middel van culinaire accessoires en essentials. Zoals pannen, theedoeken, dus echt alle essentials die je nodig hebt om in de keuken een heerlijk gerecht te bereiden. Voor buiten doen we exact hetzelfde; potten, pannen, de tools en zelfs de kruiden en olijfolie.  Wat je maar nodig hebt om een mooi barbecue moment in Italiaanse stijl te creëren.” Zo geeft Boretti met haar producten elk gerecht een Italiaans tintje. De perfecte Italiaanse lifestyle om al je gastronomische wensen uit te laten komen.

 

Alles met Italië

Boretti brengt de Italiaanse sfeer naar je keuken en tuin voor optimaal gebruiksgemak. Over ieder detail is nagedacht, ieder element heeft een functie, de vormgeving blinkt uit en je kiest ook nog eens voor langdurige kwaliteit. “Boretti is meer dan 25 jaar geleden opgericht door een Nederlander, maar ontstaan, gecreëerd, ontwikkeld en designed in Italië, waar ook alle inspiratie vandaan komt. We hebben alles met Italië, het hele concept komt van ons Italiaanse kantoor. De corona periode was voor ons niet rustig. Mensen zaten veel thuis en gingen verbouwen of een fijne outdoor plek creëren. Voor ons dus een tijd van andere uitdagingen met de supply chain en bedrijven die dicht waren, maar het is gelukt. We zijn nu ook druk bezig met internationalisering. Boretti heeft vooral bekendheid in de Benelux en we breiden uit naar de Europese landen om ons heen en zetten daar ons merk ook op de kaart.”

 

Giardino

Met Boretti creëer je een speciale plek, waar je geniet, elkaar ontmoet en herinneringen maakt; de Italian Culinary Lifestyle in en rondom je eigen huis.  De nieuwe barbecues op gas, eigenlijk gewoon buitenkeukens, zijn de blikvangers in je tuin. “De nieuwe Boretti Ceramica, een kamado barbecue is gemaakt van keramiek.” Hierdoor beschikt de barbecue over uitstekende isolatie zodat je zelfs ook in de winter lekker kunt barbecueën. De Ceramica wordt zeer compleet geleverd inclusief twee gietijzeren roosters, twee roestvrijstalen roosters, twee heat deflectors, een houtskoolmandje en aslade. De unieke top-vent van gegoten aluminimum, welke ook inregenen voorkomt, beweegt verticaal en heeft een dak. De Ceramica is ideaal om te grillen, low & slow smoken en (pizza) bakken. Daarnaast biedt het Boretti X-frame voldoende bergruimte voor jouw tools en accessoires.     

 

“De nieuwe Imperatore is een high-end gasbarbecue en beschikbaar in een 4-brander, 5-brander én een inbouwversie.” Deze luxe, verplaatsbare buitenkeuken heeft een elegant design en is een echte krachtpatser met vier of vijf krachtige branders, een ingebouwde infrarood-achterbrander én gegoten messing zijbrander, waar je alles op kan koken, braden, grillen en bakken. Het dubbelwandige deksel houdt de warmte beter vast dan een enkelwandig deksel. “De Barilo en Fratello versie 2.0 houtskool barbecues, zijn o.a. uitgerust met een extra optie voor optimaal warmte management. Met deze outdoor barbecues gaan wij onze klanten verwennen en heel erg gelukkig maken.”

 

Trattoria Boretti

Over de hele wereld geeft iedereen een andere invulling aan genieten. Als we het hebben over culinair genot, kijken we al snel naar Italië. En terecht, bij Italianen draait het leven om smaak: authentieke producten en goed eten. Jorg heeft ook nog een heerlijke scoop: via Trattoria Boretti zijn we voornemens Italiaanse hospitality te lanceren. Een pasta bar, waar je heerlijk en vers Italiaans kunt eten tegen betaalbare prijzen, want daar staat Trattoria Boretti voor: affordable luxury. Hier creëren wij de hele Italiaanse beleving, la Famiglia, het Boretti gevoel en komt onze Food Experience tot leven. In het eerste kwartaal van 2023 worden de eerste Trattoria’s in de omgeving van Antwerpen geopend, waarna Amsterdam snel zal volgen. Wij kunnen niet wachten. 

 

Boretti HQ

Abberdaan 114, Amsterdam

T 020 4363439

www.boretti.com

 

Uit de editie van

juli 2022

Zomer