Omega - Een nieuwe look voor de Aqua Terra

Omega - Een nieuwe look voor de Aqua Terra

Op de wijzerplaten van de geliefde Seamaster van OMEGA prijkt nu ter hoogte van de 6 een prachtige nieuwe Small Seconds subdial. Zoals de naam al aangeeft, draait alles bij de Aqua Terra om veelzijdigheid. Het is een OMEGA horloge dat is ontworpen voor avontuurlijke mensen die zich net zo goed thuis voelen in de stad als op open zee. Het Zwitserse merk sluit aan op de levensstijl van de drager door het horloge te voorzien van een nieuwe functie, namelijk een secondewijzer die een primeur vertegenwoordigt. De collectie voor 2021 bestaat uit tien modellen van 38 mm, waarvan twee luxe edities, en negen nieuwe modellen van 41 mm, waarvan vier luxe versies.

 

Small Seconds en andere grote veranderingen

De meest opvallende nieuwe functie op alle nieuwe modellen is een kleine seconde met opgelegde ring ter hoogte van de 6. Op veel modellen is deze ring van 18K SednaTM goud en op een aantal luxe modellen prijken zelfs diamanten. Daarnaast zijn er nieuwe wijzerplaten in subtiele sun-brushed tinten en tweekleurige teakdessins met opvallende uurmarkeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld van de 6 tot de 12 steeds grotere diamantjes aangebracht of urenmarkeringen in de vorm van de romp van een zeilschip met iriserende parelmoerinleg.

Om de nieuwe horloges stevig aan de pols te bevestigen omvat de collectie polsbanden van bijpassende metalen, rubberen banden in beige en blauw en lederen bandjes in rood, bordeaux, beige en groen. Twee van de vier krachtige uurwerken in de Small Seconds-horloges zijn luxe kalibers (8803/8917), elk te herkennen aan een 18K SednaTM gouden rotor en balansbrug.

 

38 mm

Er zijn acht sportievere 38 mm-horloges van edelstaal or een combinatie van staal en 18K SednaTM goud. Deze modellen zijn voorzien van het OMEGA Co-Axial Master Chronometerkaliber 8802 en een nieuwe donkergroene, lichtgroene, ivoorkleurige of extra witte parelmoeren wijzerplaat. De nieuwste 38 mm-horloges worden afhankelijk van het model gedragen op een lederen band in prachtige kleuren.

Voor liefhebbers van luxe zijn er ook twee 18K SednaTM gouden modellen met een lunette bezet met diamanten. Hierin tikt OMEGA’s exquise Co-Axial Master Chronometerkaliber 8803 met 18K SednaTM gouden rotor en balansbrug. Fans kunnen kiezen uit een Aqua Terra met wijzerplaat van paarse jade en 18K SednaTM gouden polsband of een model met extra witte parelmoeren wijzerplaat en rode lederen band.

 

41 mm

Het assortiment van 41 mm omvat vier edelstalen modellen en een van edelstaal gecombineerd met 18K SednaTM goud, alle aangedreven door het OMEGA Co-Axial Master Chronometerkaliber 8916. Tweekleurige wijzerplaten in blauwgrijs, zilvergrijs en zilverbeige zorgen voor diepte en steken prachtig af tegen de nieuwe subdials. Deze horloges zijn voorzien van een bijpassende polsband of een geïntegreerde rubberen textuurband in een bijpassende kleur.

Onder de grotere versies zijn ook vier modellen van 18K SednaTM goud, alle met een uurwerk dat al even luxueus is als de buitenkant: OMEGA’s Co-Axial Master Chronometerkaliber 8917. De Aqua Terra- liefhebber kan kiezen uit een tweekleurige blauw- of zilvergrijze wijzerplaat, beide voorzien van een bijpassende polsband of geïntegreerde rubberen band.

 

Getest op het hoogste niveau

De eigenaar van dit uitmuntende horloge beschikt niet alleen over een nieuwe manier om de seconden bij te houden maar weet bovendien dat zijn of haar nieuwe Aqua Terra elk uur van de dag perfect zal functioneren. Elk horloge wordt geleverd met een garantie van vijf jaar en een Master Chronometercertificaat, hetgeen garandeert dat het horloge de beproevingen gecertificeerd door het Zwitsers Federaal Instituut van Metrologie (METAS) heeft doorstaan.

 

For further information, please contact:
OMEGA International Press Office
Rue Jakob-Stämpfli 96
2502 Bienne
Switzerland
Tel. +41 32 343 9211
Fax +41 32 343 9715
press@omega.ch
www.omegawatches.com/press

OMEGA is a company of the Swatch Group, the largest manufacturer and distributor of watches and jewellery in the world.

 

 

Uit de editie van

oktober 2021

Herfst