OCCO wil Nederland veroveren

Tijdens een van de laatste zonnige dagen in september, sprak ik met Paul Veetõusme, de mede oprichter van OCCO, een grote speler op designgebied uit Estland. Het bedrijf heeft een innovatieve designtool ontwikkeld en richt zijn pijlen op Nederland. Paul legt uit waarom.

 

1. Waarom komt OCCO naar Nederland?

We hebben lang nagedacht en ons goed laten informeren over Nederland, een gedegen marktonderzoek gedaan, maar eerlijk is eerlijk, ik vind Nederland een heerlijk land.

 

2. En wat vind je zo leuk aan Nederland?

Ik hou erg van de openheid van de Nederlanders en hun nieuwsgierigheid naar nieuwe technologie en toepassingen. Ik denk dat innovatie in het DNA van zowel de Nederlanders als de Esten zit. Ik hou ook van de Nederlandse cut-to-the-chase-mentaliteit, de praktische houding en de focus op  het milieu. Ik vind dat Nederland een mondiaal voorbeeld geeft op het gebied van recycling en ecologische duurzaamheid.

 

3. Wat wil je bereiken met je bedrijf? Wat zijn je dromen?

Ik geloof echt dat OCCO een verschil kan maken en de hele interieur-
industrie ten goede kan veranderen, opener en klantvriendelijker kan maken. Onze digitale tool vereenvoudigt het werkproces voor de interieur-
architecten en bespaart hen veel tijd. Dit stelt hen in staat om een ​​nog hoger serviceniveau aan de eindklanten te bieden en hun tijd te besteden aan wat echt belangrijk is: het creatieve werk! Onze droom en ons doel is dat onze digitale tool over een paar jaar wereldwijd wordt gebruikt.

 

4. Kun je enkele werk gerelateerde prestaties met ons delen? Waar ben je trots op?

Ik ben vooral trots op het team van OCCO en de partners waarmee we nauw samenwerken. In een zeer korte tijd (we bestaan nu 4 jaar) zijn we erin geslaagd om de beste “sterren” uit de design industrie te vinden om mee samen te werken. We delen allemaal dezelfde passie die ervoor zorgt dat we blijven doen wat we doen.

 

5. Ik heb gelezen dat OCCO inTallinn gevestigd is, heeft u een favoriet restaurant of bar die u met ons wilt delen? 

Tallinn zit vol met geweldige restaurants, dus het is erg moeilijk om de speciale te kiezen, maar ik hou echt van restaurant Salt (https://saltrestoran.ee/). Het is een kleine en gezellige plek met een geweldige sfeer en een goede energie.

 

6. Er gebeurt veel in Estland, ik heb onlangs gelezen dat de finale van de BOCUSE D ‘OR plaatsvindt in Tallinn. Florent Suplisson, de directeur van de BOCUSE D ’OR, heeft het over het potentieel van de geweldige keuken van Estland. Wat is je favoriete gerecht? En vind je ook dat mensen Estland moeten bezoeken?

Estland is grotendeels  omgeven door de zee en daarom geef ik waarschijnlijk altijd de voorkeur aan visgerechten. Vooral de laatste jaren zijn er veel nieuwe uitstekende visrestaurants geopend in Tallinn, dus de selectie is werkelijk uitstekend. Estland is zeker een bezoekje waard! De zomertijd in Estland is best bijzonder - we hebben 19 uur daglicht, dus het wordt bijna nooit donker, je ziet veel groen en de mensen glimlachen beduidend meer dan normaal!

 

7. Je werkt samen met de beste designmerken en binnenhuisarchitecten ter wereld, wie / welke merken bewonder je en waarom?

Alle merken waarmee we werken hebben hun eigen unieke ontwerpkenmerken en speciale kwaliteiten, waardoor het nogal moeilijk is om te kiezen. We bewonderen merken die anders durven te zijn, een verhaal vertellen en opvallen.

 

www.occo.ee/en/

 

Uit de editie van

oktober 2020

Herfst