Naast auto’s introduceert Juuve nu ook elektrische scooters om de delen

Naast auto’s introduceert Juuve nu ook elektrische scooters om de delen

Vloot van 330 deelauto’s wordt in 2020 uitgebreid met honderden scooters


Juuve wil met haar vloot van ruim driehonderd deelauto’s in de grote steden werken aan een schonere lucht en plaats maken voor meer groen. Want hoe minder mensen een eigen auto gebruiken, hoe beter dat is voor een leefbare stad. Een deelauto gebruiken van Juuve werkt heel simpel. Download de app, reserveer een auto naar keuze, swipe ‘m open met je mobiel en rijden maar. Geen gedoe met papierwerk, geen sleutel, en betalen doe je achteraf. Voor nog minder auto’s in de stad introduceert Juuve in 2020 tevens een vloot elektrische deelscooters. Zo rij je schoon, snel en gemakkelijk van A
naar B.


Minder auto’s = schonere lucht

Of je nou een zakelijke meeting hebt, gaat shoppen in een andere stad, op en neer wilt naar de sportschool of een roadtrip gaat maken met vrienden; met Juuve heb je voor elk moment de perfecte auto tot je beschikking. Met gedeeld vervoer help je mee aan twee belangrijke stadsproblemen: ruimte en luchtkwaliteit. In steden wordt namelijk ruim 50% van de ruimte in beslag genomen door auto’s die voor 70% van alle vervuilende uitstoot verantwoordelijk zijn. Met shared mobility van Juuve zijn er minder auto’s nodig en wordt er meer ruimte gecreëerd voor groen en mensen. Zo werk jij mee aan een leefbare stad. Goed idee, toch?


Nieuw: elektrische scooters van Juuve

De ruim honderd auto’s die Juuve in Rotterdam heeft staan krijgen vanaf 2020 gezelschap van honderden elektrische scooters. Binnenkort swipe je dus deelauto's én deelscooters open met de app. Heb je een auto gereserveerd, maar staat ie niet in de buurt? Juuve biedt een gratis scooterritje aan om naar je deelauto te rijden. De auto’s van Juuve herken je gemakkelijk aan de herkenbare sticker, de nieuwe scooters krijgen een afbeelding van de Rotterdamse skyline. Later in het jaar komen daar ook elektrische fietsen bij. Je hebt geen abonnement nodig, alleen een Juuve account. Rijden, snorren en fietsen, allemaal vanuit één app. Makkelijker kan niet.


Ook voor dagelijks gebruik

Juuve heeft de ambitie om de enige app te zijn die stedelingen nodig hebben om van A naar B te komen. Er is daarom een divers aanbod: van kleine stadsauto’s tot luxe elektrische BMW’s. Met tarieven vanaf tien euro per dag is het zelfs aantrekkelijk om auto’s te gebruiken voor woon-werkverkeer.

Eigenaar Niki Sie: “Deelauto’s worden nu vooral gebruikt door mensen die incidenteel een auto nodig hebben. Maar door deze groep gebruikers verdwijnen er geen auto’s uit het straatbeeld. Wij willen juist de mensen die wél een eigen auto bezitten overtuigen dat autodelen leuker, luxer en goedkoper wordt dan het hebben van een eigen auto.”Meer informatie over Juuve
Website: https://juuve.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/Juuvecarsharing/
Instagram: https://www.instagram.com/juuvecarsharing/ 

 

 

Uit de editie van

maart 2020

Lente