Meerwaarde van inbetween gordijnen

Meerwaarde van inbetween gordijnen

Raambekleding is er tegenwoordig in ontzettend veel soorten, afmetingen, kleuren, materialen en natuurlijk met uiteenlopende prijskaartjes. Luxe inbetween gordijnen zijn een goede keuze als het om raambekleding gaat. In dit artikel vertellen we je alles over de toegevoegde waarde van inbetween gordijnen in jouw interieur.

 

Wat zijn inbetween gordijnen?

Een inbetween gordijn – ook wel simpelweg inbetween genoemd – is een gordijn dat qua transparantie tussen een vitrage en een overgordijn zit. Inbetween gordijnen zijn in tegenstelling tot een overgordijn wel transparant, maar minder transparant dan vitrage. 

 

De voordelen van inbetween gordijnen

Privacy

Een inbetween gordijn is een goede keuze als je graag enige privacy verlangt, maar niet helemaal afgesloten wilt zijn van de buitenwereld. Je kunt er zelf redelijk goed door naar buiten kijken, maar voor voorbijgangers is het een stuk moeilijker om te zien wat er binnen gebeurt.

 

Lichtinval

Door de mate van transparantie, zorgen inbetween gordijnen er bovendien voor dat de invloed van een felle zon op de kamer wordt getemperd. Het inbetween gordijn zorgt ervoor dat het zonlicht minder warmte in huis veroorzaakt, maar het tegelijkertijd wel mogelijk blijft om van de zonnestralen te genieten.

 

Sfeer

Gordijnen geven veel sfeer en warmte aan een ruimte. Heb je bijvoorbeeld al jaloezieën of rolgordijnen hangen, maar mis je de sfeer van een gordijn? Dan kun je ook kiezen voor een inbetween in combinatie met de andere raambekleding. Zo krijgt de ruimte nóg meer sfeer en heb je het voordeel van de dubbele raambekleding

 

Kleur

Houd je wel van een beetje kleur? Ook dan is een inbetween gordijn een geschikte keuze. Omdat het een transparante stof is, wordt de kleur altijd lichter door de lichtinval; elke kleur wordt dus minder fel. De perfecte manier om subtiel kleur toe te voegen aan je interieur. 

 

Kosten

Raambekleding aanschaffen kan behoorlijk wat geld kosten. Een groot voordeel is dan ook dat inbetween gordijnen ontzettend betaalbaar zijn. De raambekleding doet precies wat je er van verwacht, terwijl het prijskaartje dat eraan hangt zeer aantrekkelijk is.

 

 

Uit de editie van

oktober 2021

Herfst