Luxe Badkamertrends van 2021

Luxe Badkamertrends van 2021

Denk jij erover na om je badkamer eens een flinke opknapbeurt te geven? Het creëren van een stijlvolle badkamer kan een behoorlijke uitdaging zijn. In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwste badkamertrends. Zo wordt jouw badkamer ongetwijfeld de mooiste kamer van het huis!

 

Retrobadkamer

De retrobadkamer is ook weer helemaal terug van weggeweest – en niet bang voor kleur. In deze badkamer worden patronen en materialen die we kennen uit het verleden in een modern jasje gestoken. Denk maar aan prachtige terrazzo tegels, meubels in zachte (pastel)kleuren en een mooie spiegelkast met verlichting.

 

Hotel-chique

Waar wit in de meeste traditionele badkamers de boventoon voert, komt de donkere badkamer tegenwoordig steeds vaker om het hoekje kijken. Het lijkt wellicht een behoorlijk gedurfde keuze, maar warme, donkere kleurtinten, gecombineerd met mooie accessoires en subtiele verlichting, geven de badkamer een luxueuze, hotel-chique uitstraling.

 

Groen moet je doen

Groen heeft als trendkleur de afgelopen jaren ontzettend aan populariteit heeft gewonnen. Tegenwoordig is deze kleur niet meer weg te denken uit eigentijdse interieurs en heeft ze zelfs de moderne badkamer veroverd. Voeg deze trendkleur toe aan jouw badkamer door middel van tegels op de muur, weelderige planten en stijlvolle accessoires.

 

Natuurlijk hout

Vloeren, wandpanelen, wastafelmeubels en natuurlijk accessoires in houtlook, hebben het helemaal gemaakt in badkamerland. Hout heeft van nature een warme uitstraling en voegt daardoor direct een aangename gezelligheid aan de badkamer toe. Noodzakelijk is wel om goed te ventileren, zodat het hout mooi blijft. 

 

De slimme badkamer

In moderne tijden waarin de technische snufjes ons om de oren vliegen, kan de badkamer natuurlijk niet achterblijven. Badkamers worden steeds ‘slimmer’. Smart douchepanelen, sensorlampen en waterbesparende kranen en douches zorgen voor ongekend gemak en comfort in deze badkamers ‘van de toekomst’.

 

Blijvende trends

Sommige trends lijken nooit te vergaan. Zo zijn de betonlook vloer- en wandtegels, industriële badkamer(stijl), stalen douchewanden en zwarte kranen nog steeds ongekend populaire badkamertrends. Kies je voor een van deze schijnbaar tijdloze trends, dan zit je altijd goed.

https://www.badkamerdepot.be/badkamerspiegel/spiegelkast

 

 

Uit de editie van

oktober 2021

Herfst