Lowlander - Winter IPA

Lowlander - Winter IPA

Botanisch brouwer Lowlander lanceert Winter I.P.A. Frisse 5% I.P.A. gebrouwen met gerecyclede sparrennaalden van kerstbomen. De eigenzinnige botanische brouwer Lowlander lanceert dit najaar een bijzonder winterbier. De Lowlander Winter I.P.A. 2021 is gebrouwen met gerecyclede sparrennaalden afkomstig van kerstbomen. De met de hand geplukte en geconserveerde naalden geven de Winter I.P.A. aroma’s die doen denken aan een winterse boswandeling. Het bier heeft een hoppig citruskarakter, is verrassend verfrissend en vrolijkt daarmee de donkere dagen op die gaan komen. 

 

Andere ogen

Ieder jaar opnieuw herinnert Lowlander Nederlanders eraan om bewuster om te gaan met de schoonheid van de natuur. Bewust omgaan met je kerstboom na de feestdagen en deze dus niet zomaar weggooien is hier een voorbeeld van. Met de Winter I.P.A. probeert Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman de aandacht te vestigen op het grote aantal kerstbomen dat jaarlijks in de versnipperaar of verbrandingsoven belandt. Hij vertelt: “Ieder jaar worden er in Nederland zo’n 2,5 miljoen echte kerstbomen afgedankt. En dat is zonde, want je kunt met de smaakvolle naalden nog heel veel doen. Ons doel met Lowlander is dat we voor ieder biertje de meest natuurlijke smaak willen creëren met behulp van Botanicals. Door te experimenteren met zo’n veelzijdig ingrediënt als sparrennaalden hebben we de smaak van de winter in een flesje weten te vangen. Waar het ons om gaat is dat we met andere ogen naar onze natuurlijke reststromen gaan kijken en deze een mooie en waardevolle bestemming geven.”

 

Fris en Fruitig 

Dit jaar recyclet de Lowlander-brouwerij een reststroom naalden en topjes afkomstig van kerstbomen om hier de Winter I.P.A. van te brouwen. De naalden en topjes worden met de hand geplukt en geconserveerd. Vervolgens vormden die naalden, samen met jeneverbes, de basis voor een frisse en fruitige Winter I.P.A. met 5% alcohol. Dankzij de bijzondere, winterse aroma’s complementeert het bier de smaak van geroosterde groenten en gegrild gevogelte en past het goed bij een wintergerecht als gekruide, zacht gegaarde ragout met wortel en pappardelle. Het recept hiervoor, evenals voor een verrassende ‘beertail’ (een cocktail met Winter I.P.A. en Bobby’s Gin) vind je op lowlander-beer.com. 

 

Ideaal Cadeau

De Lowlander Winter I.P.A. is herkenbaar aan een stijlvol etiket dat in de vorm van chocoladeletters (elk etiket heeft een andere letter om bijvoorbeeld een woord of naam van te maken) en sparrennaalden verwijst naar de Nederlandse feestdagen. Het bier is dan ook zeer geschikt om tijdens Sinterklaas of Kerstmis cadeau te doen. Vanaf medio september zal de Lowlander Winter I.P.A. te vinden zijn in de horeca, Albert Heijn, Jumbo en geselecteerde speciaalzaken. Op lowlander-beer.com staan bovendien verrassende recepten om het bier mee te combineren tijdens de kerstdis.

 

Over Lowlander Botanical Beers 

Lowlander Botanical Beers staat bekend om hun natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen”. En zo ontstond het idee voor Lowlander. 

 

Tegelijkertijd is Lowlander zich ervan bewust dat we de schoonheid en de voordelen van de natuur nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen. Daarom neemt Lowlander met zoveel mogelijk van hun biertjes verantwoordelijkheid voor hun acties, zijn ze trots lid van de ‘1% for the Planet’ beweging en hebben ze de ambitie om ‘Nature Positive’ te worden. Lowlander levert botanisch gebrouwen bier aan meer dan 4000 restaurants, bars en winkels in bijna twintig landen. 

 

Naast de Winter IPA, gebrouwen met gerecycle kerstbomen, bestaat Lowlanders botanisch gebrouwen assortiment uit White Ale, Grapefruit Pale Ale, Indonesian Pale Ale, Poorter en een tropische Islander. Het low & no assortiment van Lowlander bestaat uit twee laag-alcoholische bieren van 2,5%, Lowlander Ginger & Kaffir Lime en Lowlander Yuzu & Grapefruit, en de recent gelanceerde 0.00% Wit, gebrouwen met gerecyclede citrusschillen uit de horeca.  

 

Informatie over de Winter I.P.A.

Website:https://www.lowlander-beer.com/
Facebook:https://www.facebook.com/Lowlanderbeer/
Instagram:https://www.instagram.com/lowlanderbeer/
Te koop via:Albert Heijn, Jumbo en geselecteerde speciaalzaken
Verkoopadviesprijs: €2,49

 

 

Uit de editie van

oktober 2021

Herfst