Love the Look

Love the Look

Alleen de naam van dé super de luxe snoepwinkel van Rotterdam is gewijzigd, want deze past veel meer bij waar het hier om draait: liefde en passie. Bij Love the Look staat het vriendelijke en vakkundige team nog steeds voor jou klaar om je te adviseren over de nieuwste zomertrends. 

 

Je vindt hier schitterende juwelen van Europese topontwerpers, exclusieve en heerlijk geurende parfums, geweldige accessoires zoals de fantastische zonnebrillen van onder andere Victoria Beckham en waar wij al eerder over hebben geschreven de elke-outfit-complimenterende handschoenen van Paula Rowan. Leuk om te weten dat de chique hoeden van Stephen Jones worden gedragen door en ontworpen voor het Engelse koningshuis. Grote modehuizen zoals Versace en Dolce & Gabbana laten hun bijoux speciaal maken door Marina Fossati, welk merk natuurlijk ook bij Love the Look wordt verkocht net als de musthave tassen van Marina Raphael. 

 

Marina Raphael

De in Toscane handgemaakte tassen worden ontworpen door de 22-jarige Marina Raphael, zesde Swarovski generatie. Ze verwerkt deze kristallen altijd in haar ontwerpen, als een ode aan haar erfgoed. Geboren uit een Zwitsers-Oostenrijkse moeder en een Griekse vader, heeft de ontwerpster een natuurlijke affiniteit om te reizen en de wereld te verkennen. Ze is vooral verliefd op de oceaan en de energie die ze daaruit haalt. Ze groeide op omringd door kunstenaars, fotografen, mode- en interieurontwerpers en ondernemers, die allemaal een rol hebben gespeeld van hoe ze naar de wereld van vandaag kijkt. Vooral de vrouwen in haar familie speelden een zeer belangrijke rol, omdat ze een grote inspiratiebron zijn geweest. Daarom koos ze ervoor handtassen te maken, een accessoire dat door iedereen gedragen kan worden. 

 

Ondernemers DNA

Al op vijftien-jarige leeftijd begonnen de ondernemersvaardigheden van Marina zich te manifesteren; ze organiseerde evenementen, bruiloften en partijen. Daarbij groeide haar waardering voor hoe vergankelijk de professionele wereld kan zijn als het gaat om het creëren. In het bijzonder tijdens evenementen, is al je energie gericht op een enkel moment en het creëren van een spektakel van schoonheid en opwinding, maar de volgende dag is het voor altijd verdwenen. Marina raakte gefascineerd door de uitdaging om constant met iets nieuws te komen op dezelfde locatie. Dit idee van constante her-uitvinding binnen hetzelfde framewerk, inspireerde haar om dezelfde tas voor elke lancering van de collectie opnieuw te ontwerpen. Marina: “Dressing for any occasion should excite and engage the mind, awakening a wish to create, seeing a canvas in oneself, and in their wardrobe, a palette of colours.”

 

Oog voor het milieu 

Het starten van een eigen merk, tijdens haar studie aan King’s College in London, was een uitdaging. Net als haar ontwerpen waarbij ze kwaliteit en klassiek design respecteert en moderne materialen en ambitieuze technieken verkent. Door het duurzaam samenwerken met Italiaanse ambachtslieden, kleine hoeveelheden leer te looien, minder water en energie te gebruiken en het selecteren van hoogwaardige afbreekbare materialen, is Marina zich bewust van haar impact op het milieu. En via speciale projecten zet ze zich ook nog eens in voor het welzijn van dieren. 

Wil jij ook zo’n hebberigmakende Marina Raphael tas aan je arm? Ga dan snel naar Love the Look (ook via hun website), want daar zijn ook deze musthaves, als enige verkooppunt in Nederland, te koop. 

 

Love The Look | Weena-Zuid 142-144, Rotterdam | 010 404 96 02 | www.lovethelook.nl

 

 

Uit de editie van

juli 2020

Zomer