Liefde voor de bewoners

Liefde voor de bewoners

Als het niet meer mogelijk is dat je (senior) geliefden thuis blijven wonen, is het fijn om te weten dat ze bij Huize ten Berghe in Hillegersberg, Rotterdam en Huize Dijckwegh in Naaldwijk in goede handen zijn en met liefde en respect worden behandeld. Deze zorgvilla’s zijn een warm en hoogwaardig alternatief voor het reguliere verzorgings- of verpleeghuis.

 

De bewoners op de eerste plaats

De professionele zorgteamleden bieden in een kleinschalige en huiselijke omgeving, persoonlijke zorg en dienstverlening. Huize ten Berghe ligt aan de Rotte en heeft een mooie, klassieke inrichting waar je je meteen thuis voelt. Huize Dijckwegh ligt in het dorp en beide particuliere zorgvilla’s bieden levensloopbestendig wonen. Dag en nacht is een zorgteam aanwezig om de gewenste ondersteuning te bieden, van lichte huishoudelijke hulp tot aan intensieve verpleging. Bij beide zorgvilla’s merk je dat de bewoners op de eerste plaats komen. Persoonlijke aandacht, vriendelijkheid en respect staan bovenaan. Iedere bewoner heeft een eigen ingerichte woning om zoveel mogelijk het thuisgevoel te behouden. De avondmaaltijden worden door chef koks bereid, rekening houdend met alle wensen. 

 

Bijzondere tijd 

Vera Vrolijk, directrice, vertelt dat ondanks dat beide villa’s tot op heden corona vrij zijn gebleven het een hele dubbele tijd is. “In maart mocht vanuit de overheid niets meer, geen bezoek, geen fysio, geen uitjes en dat is vooral aan de bewoners met geheugenproblemen heel lastig uit te leggen. Daarentegen hebben wij ook gezien dat de rust die deze periode verplicht met zich meebracht sommige bewoners ook goed deed. Het medisch, noodzakelijke team heeft er alles aan gedaan om het gemis van bezoek, het niet komen van de fysiotherapeut e.d. op te vangen. Echter kunnen we nooit familie in z’n geheel vervangen en waren we dus heel blij dat het bezoekverbod weer van de baan was.“

De afgelopen maanden werden extra activiteiten naar de huizen gehaald zoals muziekoptredens buiten, een ijscokar en werden er extra tablets aangeschaft om te kunnen face-timen met familieleden. En wekelijks werd een nieuwsbrief verstuurd met foto’s en verhalen over de bewoners en het team, zodat de familie op de hoogte werd gehouden hoe het met hun geliefden ging. Vera: ”Wat ik heel bijzonder vond, was dat we zelfs van oud-familieleden kaartjes en bloemen als steunbetuiging kregen. Heel mooi, alle support en steun in deze moeilijke tijd.” 

 

www.huizetenberghe.nl en www.huizedijckwegh.nl

 

 

 

 

Uit de editie van

oktober 2020

Herfst