LIBBEY

LIBBEY

200-jarige LIBBEY zet stap naar 21ste eeuw en lanceert eigen Nederlandse webshop. Met het glaswerk van LIBBEY maak je van elke tafel een feestje.

Genieten van alledaagse momenten, gewoon in je eigen huis. Met mooi glaswerk waar je blij van wordt. LIBBEY weet hoe je een feestje mooi aankleedt. De kans is groot dat je al eerder hebt gedronken uit glazen van één van de grootste glaswerk producenten ter wereld met een fabriek in Nederland. LIBBEY heeft nu een eigen Nederlandse webshop, wat het voor consumenten nog gemakkelijker maakt om alle mooie items uit de collectie snel in huis te halen. Nodig familie en vrienden uit en geef de tafel een extra feestelijk tintje met het glaswerk van LIBBEY.

 

Perfecte glazen voor elke gelegenheid

Verwacht je binnenkort gasten of geef je een etentje thuis? Een mooi gedekte tafel maakt écht het verschil. Schitterende glazen zijn daarbij natuurlijk onmisbaar. Goed nieuws: al het mooie glaswerk van LIBBEY kun je vanaf nu nog sneller in huis halen. Voor het eerst is het mogelijk om de prachtige LIBBEY glazen te bestellen rechtstreeks bij deze glasproducent.  En daarmee geef je iedere gelegenheid een feestelijk tintje. Want ook als je geen gasten op bezoek krijgt kun je genieten van het mooie design en hoogwaardige glaswerk.

 

Maak elke dag speciaal met een mooie aangeklede tafel. Wij geloven dat elke gelegenheid – van een groots feest tot een intiem diner – een kans is om het leven te vieren.

- Nairi Mehrabi, Marketing Director LIBBEY EMEA 

 

Tijdloze klassiekers en vernieuwend design

De kans is groot dat je al eens hebt gedronken uit één van de glazen van LIBBEY. In de collectie vind je namelijk een aantal echte iconen, waarvan de ontwerpen je waarschijnlijk bekend voorkomen. Eén daarvan is de tijdloze Hobstar, waarvan de naam verwijst naar het specifiek geslepen glas met sterpatroon op de bodem en zijkant van het glas. De vintage ‘look and feel’ van dit de Hobstar vallen bij een grote doelgroep in de smaak. Een andere bekende is het SPKSY- champagne/cocktailglas. De naam verwijst naar de beruchte ‘speakeasies’ in de tijd waarin het drinken van alcohol verboden was. Het glas heeft een klassiek voetje en brede kom, perfect voor stijlvolle gelegenheden. LIBBEY investeert continu in vernieuwende, duurzame, technieken en ontwikkelt ook regelmatig nieuwe designs.  

 

Recycling vormt de kern van Libbey

Recycling is voor LIBBEY niets nieuws. Alle producten zijn 100% recyclebaar en niet schadelijk voor het milieu. Hergebruik vormt al 200 jaar de kern van het bedrijf. En niet alleen recycling, er is veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit doet de glasproducent door duurzame processen toe te passen in de organisatie en sociale, economische en culturele vooruitgang te ondersteunen in de gemeenschappen waar het bedrijf actief is.

 

“Milieubewust zijn is een must. Voor onze consumenten, klanten, maar ook voor onze organisatie. Het is onze verantwoordelijkheid ten aanzien van de gemeenschap en toekomstige generaties.” – Antoine Jordans, General Manager LIBBEY EMEA

 

Een feestje voor het oog

Voor een perfect gedekte tafel heb je verschillende glazen nodig. Volgens de etiquette plaats je rechts boven het bord alle glazen in een schuine lijn naar beneden neer. Je begint met het waterglas, dan het rode wijnglas en onderaan het witte wijnglas. Natuurlijk kun je daar ook je eigen invulling aan geven. Misschien schenk je veel liever bubbels in of heb je alle ingrediënten in huis voor een lekkere cocktail. Bij LIBBEY vind je glazen voor elk moment, ook leuk om als cadeau te geven. In de webshop is de complete collectie te vinden. Het glaswerk wordt gratis verzonden in een stevige kartonnen verpakking zodat de kans op breken tijdens het vervoer wordt geminimaliseerd.

 

Over LIBBEY

LIBBEY is gestart als glasblazerij ‘De Hut’ in Leerdam, tegenwoordig bekend als ‘Royal Leerdam’ en dat merk is al jaren onderdeel van LIBBEY. Het kwalitatief hoogwaardige glaswerk was voorheen alleen verkrijgbaar via speciaalzaken en concept stores. In de nieuwe webshop van LIBBEY kunnen consumenten vanaf nu de complete collectie vinden en hun favoriete glazen kopen.


Meer informatie over LIBBEY
Webshop:           https://www.libbey.eu/ 
Instagram:          https://www.instagram.com/libbeylifestyle
Hashtag:              #cheerslibbey

 

 

Uit de editie van

januari 2022

Winter