Huize ten Berghe - Liefde voor de bewoners

Huize ten Berghe - Liefde voor de bewoners

Als het niet meer mogelijk is dat je (senior) geliefden thuis blijven wonen, is het fijn om te weten dat ze bij Huize ten Berghe in Hillegersberg en Huize Dijckwegh in Naaldwijk in goede handen zijn en met liefde en respect worden behandeld.

 

De professionele zorgteamleden bieden in een kleinschalige en huiselijke omgeving, persoonlijke zorg en dienstverlening. Huize ten Berghe ligt aan de Rotte en heeft een mooie, klassieke inrichting waar je je meteen thuis voelt. Huize Dijckwegh ligt in het dorp en beide particuliere zorgvilla’s bieden levensloopbestendig wonen. Dag en nacht is een zorgteam aanwezig om de gewenste ondersteuning te bieden. Bij beide zorgvilla’s merk je dat de bewoners op de eerste plaats komen. Persoonlijke aandacht, vriendelijkheid en respect staan bovenaan. Iedere bewoner heeft een eigen ingerichte woning om zoveel mogelijk het thuisgevoel te behouden. De avondmaaltijden worden door chef koks bereid, rekening houdend met alle wensen en diëten.

 

Saamhorigheid

Directrice Vera Vrolijk: “Heel belangrijk is de stabiliteit van onze teams voor onze bewoners. Vanaf dag één werken we met dezelfde directie en teamleiders. Dat doet beide huizen goed. Vaste leiding geeft zowel de bewoners als de teamleden vertrouwen en helderheid. Als gevolg daarvan is er veel betrokkenheid vanuit de teamleden. Daarnaast ligt de prioriteit van zowel het management als het team altijd op de ‘vloer’, de bewoners zijn het belangrijkst. Vandaar dat we hebben gekozen voor het kwaliteitssysteem ‘Kwaliteit@ Welzijn in de zorg’ omdat dit heel erg kijkt naar de bewonerstevredenheid. We hebben onlangs een heel positieve audit gehad, waar we blij mee zijn.”

 

“Ook wij merken dat de zorg in deze corona periode extra onder druk staat. Ik vind het mooi om te zien dat juist de saamhorigheid in onze teams hierdoor wordt versterkt. Als we elkaar moeten vervangen omdat bijvoorbeeld iemand getest moet worden, dan nemen ze de dienst graag van elkaar over. We zijn er voor elkaar en kunnen nog steeds alle diensten en de zorg met onze teams leveren, waar wij natuurlijk super trots op zijn. Ook door de familieleden van de bewoners wordt dit opgemerkt en gewaardeerd, gezien de lieve kaartjes en berichtjes die we ontvangen.”

 

Zo comfortabel en gelukkig mogelijk

“Door de corona situatie mogen externe uitjes voor de bewoners even niet meer, maar dan verwennen we de bewoners op een andere manier zoals veel meer lekkernijen tijdens de lunch en een high tea. We geven ook extra één op één begeleiding, zodat we het welzijn van onze bewoners goed in de gaten houden. Want dat vinden wij heel belangrijk.”

 

Huize ten Berghe
Molenlaan 351, 3055 GG Rotterdam         
T 010 333 74 74
www.huizetenberghe.nl
Huize Dijckwegh
Dijkweg 22, 2671 GB Naaldwijk
T 0174 763 581
www.huizedijckwegh.nl


Uit de editie van

januari 2022

Winter