Huize ten Berghe

Huize ten Berghe

Al bijna negen jaar is Huize ten Berghe in Hillegersberg, Rotterdam de villa voor je senioren geliefden als ze niet meer alleen thuis kunnen wonen. Want hier worden ze met liefde en respect behandeld. De zorgvilla is een warm en hoogwaardig alternatief voor het reguliere verzorgings- of verpleeghuis.


Levensloopbestendig wonen

Sinds eind 2019 heeft Huize ten Berghe (voormalig Huize ten Donk) een naamswijziging ondergaan, maar voor de rest is alles hetzelfde gebleven. Zoals het liefdevolle en professionele zorgleden team dat in een kleinschalige en huiselijke omgeving persoonlijke zorg en dienstverlening biedt. Directrice Vera Vrolijk vertelt dat de reden voor deze naamswijziging is dat er een huis met een soortgelijke naam bestaat en dit soms tot lastige situaties leidde. “We staan erom bekend dat we de zorg voor onze bewoners altijd prioriteit geven en ook in dit geval willen wij onze energie aan de zorg besteden”.

Huize ten Berghe ligt aan de Rotte en heeft een mooie, klassieke inrichting waar je je meteen thuis voelt. De particuliere zorgvilla biedt levensloopbestendig wonen; dag en nacht is een zorgteam aanwezig om de gewenste ondersteuning te bieden, van lichte huishoudelijke hulp tot aan intensieve verpleging. Vera:“Kinderen van toekomstige bewoners komen vaak via via bij Huize ten Berghe terecht voor een rondleiding. Dag in dag uit doen wij ons uiterste best om onze kwaliteit te waarborgen. Het opbouwen van een goede naam is belangrijk, maar het kunnen vasthouden daarvan is nog veel belangrijker. Gelukkig hebben wij een heel standvastig en enthousiast team dat zeer gewaardeerd wordt door de bewoners & familieleden.”


De bewoners op de eerste plaats

Bij deze zorgvilla merk je dat de bewoners op de eerste plaats komen. Persoonlijke aandacht, vriendelijkheid en respect staan bovenaan. Iedere bewoner heeft een eigen ingerichte woning om zoveel mogelijk het thuisgevoel te behouden. Het team eet elke maaltijd gezellig met de bewoners mee en ook de familie mag gewoon aanschuiven. De avondmaaltijden worden door chef koks bereid, rekening houdend met alle dieetwensen. Vijf dagen per week vinden er verschillende activiteiten plaats, zoals bewegen, kunstklas en muzieksessies. De komende maanden bezoeken de bewoners de kunsthal in Rotterdam, genieten van een high tea in de Euromast en gaan bijna dagelijks met de golfkar op pad. Vera: “Uiteindelijk is het onze kwaliteit die het huis heeft gemaakt tot wat het nu is en hebben wij er alle vertrouwen in dat een naamswijziging daar geen verschil in zal maken. Wij blijven heel graag doen waar wij goed in zijn en dat is liefdevolle zorg bieden”.Huize ten Berghe | Molenlaan 351, 3055 GG Rotterdam | 010 333 74 74 | www.huizetenberghe.nl 

 

Uit de editie van

maart 2020

Lente