Krijn Sol - HoutenLadders.nl

Krijn Sol - HoutenLadders.nl

KRIJN SOL VAN HOUTENLADDERS.NL “IK VIEL OP DOOR MIJN SOCIALE HANDIGHEID”. Hij was bij Intergamma verantwoordelijk voor het online assortiment van Gamma en Karwei, totdat hij in 2014 een burn-out kreeg, scheidde, zijn huis verkocht en baan opzei. Hij ging bij een hogeschool aan de slag als docent en begon er in de avonduren een webshop bij. Ondertussen heeft hij meer dan 10 mensen in dienst, een werkplaats van 850m2 naast vliegveld Zestienhoven en runt hij er sinds drie jaar ook Holzleitern.de bij.


Onmogelijke naam

“Ik werkte nog bij Intergamma toen ik in de avonduren schoppenshop.nl begon. Dat is dus echt een onmogelijke naam, zeg het maar eens drie keer snel achterelkaar.” De bestellingen leidde hij door naar de maker van de schoppen en spaden. Dropshipment heet dat in Krijn’s vakjargon.
Het is vanuit schoppenshop.nl dat het idee voor een webshop met houten ladders en trappen ontstond.


Digital nomad

“Een laptop was destijds alles wat ik nodig had. Ik werkte samen met één leverancier. Zij verzorgden de gehele afhandeling.” Wat in eerste instantie een succesvol businessmodel leek, bleek niet bestand op de langere termijn. Hij was steeds meer in de weer met wat er niet goed ging in de afhandeling, terwijl het die afhandeling was waarop hij niet direct invloed had. Hij besloot het zelf te doen.
 

Behoeftecreatie

In het begin, met zijn webshop in de avonduren, leverde hij vooral aan schildersbedrijven. Slechts zo nu en dan werd een trap door een consument besteld. Hij ontdekte dat die consumenten vroegen naar bevestigingsmaterialen, zoals een stang of haken. “Nadat ik drie keer een vraag voorbij zag komen, speelde ik erop in. Tegenwoordig wordt een trap negen van de tien keer inclusief accessoires verkocht. De behoefte ontdek je in contact met de klant. Vul je de behoefte in, dan ontstaat de markt vanzelf. Het is niet het product dat de groei bepaalt, het gaat om het verhaal dat je aan de klant vertelt. Zo verkopen wij dezelfde trap als molenaars- en bibliotheektrap. Er is markt als je het vanuit klantperspectief oppakt.”

Oplossingsgericht

Bestede hij de eerste jaren alles uit, vindt hij het leuker om het nu allemaal zelf te doen. Hij gelooft niet in ‘dit is de manier waarop wij werken’, liever vliegt hij uitdagingen organisch aan. “In het oplossen van problemen zitten kansen. Die kansen wil ik grijpen.”
 

Onbewust bekwaam

Recent is hij begonnen aan een opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege Rotterdam. Dat doorleren heeft hij altijd gedaan. Zo ging hij na het behalen van zijn Funda naar de Nederlandse Politieacademie. “Ik heb het niet afgemaakt, ik was destijds zo ongeduldig. Op de Politieacademie viel ik op door mijn sociale handigheid. Het is de eerste keer dat ik me realiseerde hoezeer de Hotelschool je vormt. De Hotelschool leerde mij om me sociaal niet begrensd te voelen, dat je mensen gewoon kunt benaderen.” Na de Politieacademie studeerde hij bedrijfskunde aan Nyenrode. Hij vermoedt dat het zijn ego moet zijn geweest. Nu zegt hij daarover: “Je CV boeit niet. Doe waar je blij van wordt.” In zijn geval is het hout waarvan hij houdt. Daarmee is hij terug bij zijn kinderdroom om net als zijn opa timmerman te worden.

HOUTENLADDERS.NL
BOVENDIJK 157, ROTTERDAM
010-3140951
VERKOOP@HOUTENLADDERS.NL
HOUTENLADDERS.NL

 

 

Uit de editie van

januari 2022

Winter