Vier de lente bij pop-up horecabeleving De Maaltuin

Vier de lente bij pop-up horecabeleving De Maaltuin

De Maaltuin biedt unieke ervaring in Trompenburg Tuinen & Arboretum Rotterdam 

In april wordt de lente gevierd bij Trompenburg Tuinen & Arboretum, met de pop-up horecabeleving De Maaltuin. De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Hierbij laten zij bezoekers op een unieke en culinaire wijze kennis maken met de verhalen van deze locaties. Vanaf 7 april wordt de lente editie gehouden bij Trompenburg Tuinen & Arboretum, een prachtige botanische tuin in het centrum van het Rotterdam. De tuin heeft een groot assortiment tulpen, narcissen, hyacinten, magnolia’s en meer bijzondere bloemen, planten en bomen die in de lente vol in bloei staan. De Maaltuin belooft een heerlijke avond uit in Rotterdam te worden, met lange eettafels tussen het groen en live muziek; een sensationele diner beleving middenin de stad. 

Unieke horecabeleving in een groene oase

De Maaltuin laat bezoekers op een unieke en culinaire manier kennismaken met speciale locaties. Dit jaar wordt deze pop-up horecaervaring meermaals opgezet in Trompenburg, waarbij elke editie bijzonder is. Wat niet veranderd is het concept: er wordt gekookt met verse producten en elementen uit de tuin waarmee een unieke beleving wordt gecreëerd. Bezoekers worden meegenomen in de bijzondere omgeving met verhalen en belevenissen, terwijl zij zich tussen de duizenden prachtige bloemen en planten bevinden. Er wordt een menu geserveerd dat speciaal is ontworpen op de verhalen van Trompenburg, 

begeleid door een bijpassend drankarrangement van wijnen, bieren en mocktails. Iedere avond verzorgen muzikanten live muziek, waarmee de verhalen over Trompenburg worden verteld. Zo leren bezoekers tijdens het diner op een speelse manier meer over de geschiedenis van de tuin en over alles wat verborgen is in de tuin dit voorjaar. 

Schoonheid van de lente 

De komende editie staat in het thema van biodiversiteit, waarbij de schoonheid van de lente wordt gevierd. De tuin staat deze periode in volle bloei, zodat bezoekers zich kunnen verwonderen over de flora en fauna om hen heen. Wandel door de tuinen en waan je even in een andere wereld vol geuren en kleuren. De Maaltuin zal veel aandacht schenken aan de bijzondere bloemen en planten in de tuinen van Trompenburg, zoals de bloemenpracht van 700 verschillende rododendrons die er te vinden zijn. Ook de eiken collectie waar Trompenburg internationaal bekend om is, waaronder de monumentale Pontische Eik, staat in de lente vol in vers blad. Daarnaast verdiept De Maaltuin zich in de familieverhalen van vroeger, toen Trompenburg nog als buitenplaats van een rijke havenfamilie diende. 

Over De Maaltuin 

De Maaltuin laat bezoekers op een unieke manier kennismaken met bijzondere locaties. Door een heerlijk diner, gerechten met een verhaal en live muziek ervaar en ontdek je het bijzondere verhaal van de locatie. Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan. Naast Trompenburg is de Maaltuin vanaf 10 maart te vinden op het Muiderslot en vanaf 9 juni op Vliegbasis Soesterberg. Ook zullen ze in het voorjaar nog op Paleis Soestdijk neerstrijken. 

Over Trompenburg Tuinen & Arboretum

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin is 8 hectare groot en ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen, aan de rand van het centrum. In ieder seizoen is de tuin open voor bezoekers. De eerste aanleg vond ongeveer 200 jaar geleden plaats. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. Het is sinds enkele jaren bovendien een geregistreerd museum, Rotterdams Monument en dus hét groene museum van Rotterdam. 

Tickets Trompenburg vanaf 7 april 2022:
Tijden: Van 18.00 tot 22.00 uur.
Ticketprijs: € 84,95 

Adres: Honingerdijk 86 (beneden), 3062 NX Rotterdam
Telefoon: 010-2330166
Website: www.trompenburg.nl 
Ticket: Trompenburg Tuinen en Arboretum
E-mail: tuin@trompenburg.nl
Facebook: Trompenburgtuinen
Instagram: Trompenburg 

 

Uit de editie van

april 2022

Lente