Franse allure

Franse allure

Sinds 2021, na research wat er nog in de modewereld mist, beklimt Maison Azzura de fashion ladder. Het dna van dit label is een clean silhouet, gemaakt van rijke, exclusieve, Franse stoffen. 

The story of 

De 27-jarige Esma Azzouz, Dutch-Moroccan designer, is geboren en getogen in Nederland en heeft een passie voor fashion, lifestyle en beauty. Als kind wilde ze altijd al designer worden en was alles en iedereen al aan het stylen. Het schetst dus geen verbazing dat Esma nu designer is. Na haar studie Fashion & business heeft zij op verschillende vlakken in de mode & beauty industrie ervaring opgedaan waarbij ze uiteindelijk ervoor heeft gekozen om haar grote droom achterna te gaan door haar eigen merk op te zetten. Na haar opleiding heeft Esma in Parijs gewoond waar ze haar label heeft gecreëerd. Bij terugkomst in Nederland heeft ze Maison Azzura (afgeleide van haar achternaam) verder ontwikkeld tot wat het nu is. De enthousiaste Esma vertelt dat ze net terug is van Paris Fashion Week. “We zetten in Parijs alles op om internationaal uit te breiden. We zijn met hele gave plannen bezig, zoals zelf meedoen aan PFW. Naast onze showroom in Amsterdam, komt er ook één in Parijs en gaan we verder uitbreiden naar de Emiraten en New York. Victoria Beckham is qua level, design, haar empire en als sterke zakenvrouw echt mijn voorbeeld. 

Exclusieve stoffen 

Wat voor Esma ook heel belangrijk is, zijn de exclusieve, Franse, handgemaakte stoffen met tijdloze designs waar haar kleding van gemaakt is. “De stoffen komen van de gevestigde Franse stoffenhuizen die al eeuwenlang bestaan, echte experts. Deze stoffen worden ook gebruikt door modehuizen als Chanel en Dolce & Gabbana.”. De designs van Maison Azzura zijn te koop via de website en exclusieve verkooppunten in Nederland, België en Parijs. “En momenteel zijn we ook bezig met online in Dubai, Qatar en Abu Dhabi. Dit jaar kreeg ik het mooiste cadeau voor mijn verjaardag, 25 februari, want toen hebben we met een bijna compleet Frans team een hele mooie campagne geschoten van mijn nieuwste collectie in Parijs. Deze beelden laten echt zien waar Maison Azzura voor staat.” 

Bezoekadres showroom: Warmoesstraat 151BG, 1012 JC Amsterdam
Website: www.maisonazzura.com
Instagram: maisonazzura
Fotograaf: Moki
Haar & Make Up: Hanan Chahid

 

Uit de editie van

april 2022

Lente