Energy flows where attention goes

Energy flows where attention goes

In haar super drukke leven, op weg naar Ibiza, mochten we de leuke, sportieve, positieve Renée Vervoorn het hemd van haar getonede lijf vragen. Deze onderneemster in hart en nieren en moeder van twee dochters mediteert iedere dag en visualiseert waar ze naartoe wilt. Want ze gelooft er heilig in dat je daarmee ook die kant op beweegt en dat manifesteert in je leven. En wij weten zeker dat je na het lezen van dit interview ook meteen wilt gaat trainen bij PLTS. 

“Vanuit TMF ben ik verder het televisielandschap ingerold, totdat ik moeder werd en me realiseerde dat televisie maken super leuk is, maar dat ik in een afhankelijke positie zat. Al snel was ik kostwinnaar voor mijn oudste dochter, een alleenstaande moeder. Dat betekende dat deze wereld te onzeker was. Vanaf dat moment, mijn 28e, ben ik gaan ondernemen, wat mij goed ligt. Ik vind het heel leuk om iets wat ik in mijn hoofd heb echt te gaan vorm geven. Ik houd ervan om de ‘kartrekker’ te zijn. Om een bepaald concept te ontwikkelen.” 

PLTS 

Toen Renée was bevallen van haar jongste dochter merkte ze dat het moeilijk was om in haar oude lijf terug te komen. Haar man was al ondernemer in de sportbranche en adviseerde haar om pilates te gaan doen. “Dat vond ik wel heel effectief maar ook heel saai”. Zo’n zes jaar geleden waren ze met hun gezin op vakantie in Los Angeles en hadden een huis gehuurd in Venice. Elke dag deden ze wat anders qua sport. “Op een dag ging ik naar een Reformer Studio en ervaarde de workout waar ik later PLTS op heb geïnspireerd. Een workout met muziek op een echte reformer, een machine die wij nu ook hebben. Een soort krachttraining waarvan ik dacht, dit is interessant. Dit vind ik helemaal te gek en mijn vrienden willen dit ook. Op deze vakantie besloot ik, ik ga dit doen. Ik breng deze vorm van pilates naar Nederland, Europa, dit wordt een succes. Want dit is zo’n effectieve training en leuk om te doen. Super doeltreffend, binnen een uur sta je weer buiten en heb je alle spiergroepen getraind. Het was nog niet in Nederland, dus PLTS zou first mover zijn”. 

“Ik heb een jaar aan het concept gewerkt om alles te finetunen voor de Europese markt en het concept te verbeteren. Een dik jaar later na onze vakantie openden we onze eerste studio in Amsterdam.” Inmiddels zijn er vier PLTS studio’s in Amsterdam, - binnenkort komen er hier twee vestigingen bij - en Rotterdam en staat er uitbreiding naar meerdere, grote steden én internationaal op de planning.” 

“PLTS is een high intensity reformer pilates workout. We bieden 50 minuten beat driven lessen aan waarbij je al je spiergroepen traint, Echt van head to toe er is geen spiergroep die we in een les niet aanspreken, een echte sculpting workout. Je zou het kunnen zien als fitness meets pilates. We trainen op onze eigen ontwikkelde en gepatenteerde reformer pilates machine. Het is een super doeltreffende workout en bovendien een hele leuke ervaring. Binnen een uur sta je weer buiten en voel je je vol energie en sterker.” 

'Alles is oké, ik red me wel'

Renée heeft in haar leven ook wat mindere periodes gekend, hoe blijft zij mentaal gezond? “Ik ben nu 46 en dat is een proces van jaren geweest. Als je me deze vraag twintig jaar geleden had gesteld had ik er anders op geantwoord. Inmiddels weet ik dat ik ook bij tegenslagen overeind blijf. Het feit dat ik dat weet, geeft mij en een prettige uitgangspositie in het leven, ik red me wel.” 

Kracht van positiviteit en (mentale) balans

“Ik heb een heel druk leven, ik heb twee dochters en ben ondernemer. Het ondernemerschap eindigt niet. Bij mijn man en mij houdt het niet op, niet in de weekends, avonden, het is er altijd. Super leuk, maar ook uitdagend en daarom is sporten voor mij echt essentieel. Ik start elke dag met een korte meditatie van tien minuten. Ik sta stil bij waar ik dankbaar voor ben en visualiseer ook waar ik naartoe wil, elke dag opnieuw. Ik geloof heel erg in de kracht van positiviteit en mentale balans. Ik investeer daar dagelijks tijd in ook al heb ik daar niet altijd zin in. Hetzelfde geldt voor sporten, want 50 minuten sporten zorgt dat ik uit mijn hoofd ga en even niet nadenk en echt in mijn lijf zit. Dat zorgt ervoor dat ik me de rest van de dag fijn en opgeladen voel. Ik las per week wel twee rustdagen in, maar doe de tien minuten meditatie wel dagelijks. Of ik moet een gat in de dag slapen of knetterbrak zijn, want dat ben ik heus ook wel eens.” 

“Ik geloof heel erg in balans. Als je jezelf niet af en toe het een en ander gunt waar je gelukkig van wordt, zoals een frietje met pindasaus of een gezellige bourgondische avond met vrienden, dan neemt de kwaliteit van je leven af. En dat zou ik niet willen. Ik houd de 80-20 regel aan; vijf dagen in de week leef ik wat strikter en let ik op genoeg eiwitten, vitaminen en minder koolhydraten en de andere twee dagen, meestal in het weekend, dan wil ik lekker met die meiden een pannenkoek of met vrienden uit eten, zonder er bij na te hoeven denken.” 

Kledingstijl en beauty tips 

“Ik houd ervan als er een ‘edge’ aanzit, het moet niet te perfect zijn. Less is more, een beetje Rock & Roll, maar ook chique. Bij PLTS heb ik een apparel lijn ontwikkeld, met de perfecte legging en sportsbra. De legging doe je aan bij je workout en daarna draag ik er bijvoorbeeld een oversized wit overhemd op met witte chuncky sneakers. En onder mijn overhemd draag ik de sportbra. Je doet de kleding dus in de ochtend aan om in te trainen en stylet daarom heen de rest van je dag en avond. Je kan de kleding van AM to PM dragen. En in deze legging ziet iedereen er gewoon beter uit, haha, want hij trekt iets strak.” 

“Ik ben fan van Profhilo, het is geen filler en geen botox. Het natuurlijke hyaluronzuur wordt in je huid geïnjecteerd en boost je eigen collageen, want dat verliezen we als we ouder worden. Het zorgt ervoor dat je huid volume blijft houden, wat bijdraagt aan een jeugdige uitstraling. De facial oil en de guasha steen van LIV Botanics vind ik fantastisch, gebruik het iedere ochtend en mijn gezicht krijgt er een beetje kleur van. De Strobe Cream van Mac waar je gezicht een mooie glans van krijgt, gebruik ik onder de foundation van Base of Sweden. Hier knapt ook iedereen van op. Daarnaast slik ik iedere ochtend een ‘kleine apotheek’ aan supplementen van o.a Nutri West en collageen van Oslo Skin Lab.” 

“De quote ‘Energy flows where attention goes’ is onderdeel van hoe ik leef. Om die reden mediteer ik elke dag en visualiseer ik waar ik naartoe wil. Ik geloof er heilig in dat je daarmee ook die kant op beweegt en dat manifesteert in je leven.” 

‘Belangrijk onderdeel van onze lifestyle’ 

“Corona zijn we gevoelsmatig aan het afsluiten. Ik denk dat iedereen zich wel bewust is van het feit dat we ermee hebben moeten leren leven. Ik vond corona heel uitdagend. PLTS moest van de twee jaar vijftien maanden dicht. Ongelooflijk uitdagend en onterecht. Wij helpen mensen zich niet alleen fysiek maar ook mentaal sterker te voelen. Juist dat, mentaal en fysiek gezond zijn, is wat de sportbranche brengt. En juist deze branche werd gewoon volledig op slot gezet. Dat vond ik zo onterecht en zo oneerlijk. 

Mensen zijn zich nu meer dan ooit bewust van het feit dat als je een gezond lijf hebt, zonder overgewicht, je veel beter in staat bent om te vechten tegen welk virus en ziektebeeld dan ook. Dat zijn gewoon de feiten. Een gezonde levensstijl en sport gaan nu meer dan ooit een enorme rol in onze samenleving spelen. Het is inmiddels gelukkig een belangrijk onderdeel geworden van onze lifestyle.” 

Website: www.plts.nl
Instagram: reneevervoorn

Uit de editie van

april 2022

Lente