Echt karten doe je buiten bij Kartcentrum Lelystad

Echt karten doe je buiten bij Kartcentrum Lelystad

De Formule 1 gaat langzaamaan weer beginnen en dat betekent dat het bij iedereen ook weer gaat kriebelen om zelf te gaan racen. In de coronatijd hebben veel fanatieke rijders het simracen ontdekt, maar er gaat natuurlijk niets boven het echt racen. En als je wilt gaan racen, zonder dat je beschikt over een eigen bolide dan ga je natuurlijk: karten! 

 

Midden in Nederland, nabij het vliegveld, is Kartcentrum Lelystad gevestigd. Dit is een speciale buitenbaan, en de slogan van de kartbaan is daarom niet voor niets: “Echt karten doe je buiten.” De kartbaan ademt een en al Formule 1-sfeer uit, rood witte banden, echte startlampen, een startgrid en minstens zo belangrijk, ruime uitloopstroken. De snelheden op een buiten kartbaan liggen vele malen hoger dan op een binnen baan. Logisch, want de baan is een stuk breder en daarbij zijn er volop inhaalmogelijkheden door de ligging van de bochten. Bovendien is alles lekker buiten, wat dacht je als het gaat regenen? Net als in de Formule 1 komen dan de echte coureurs, letterlijk en figuurlijk, bovendrijven. Doordat er naast de baan veel uitloopstroken zijn, is het niet gevaarlijk als je de baan afschiet. Je komt eerst in het gras terecht en daarna in de banden. 

 

De Snelste huurkarts van Nederland: 

Bij Kartcentrum Lelystad kan je de snelste huurkarts van Nederland huren. De “normale” kart haalt al een snelheid van 85 km/u en is uitgerust met een 390cc Honda motor. Smaakt dat naar meer? Race dan een sessie met de VT250 race karts. Deze karts zijn uniek in Nederland en beschikken over een echte racemotor. De kart trekt mega snel op en voor extra grip zijn er speciale soft race banden gemonteerd. De motor beschikt over een injectie en haalt een topsnelheid van 120 km/u. 

 

Wedstrijdje meepakken? 

Ben je helemaal enthousiast geraakt over het karten op een buitenbaan? Doe dan een keer mee met een 2uurs race. Je stelt een team samen met een vriend of collega en gaat dan de strijd aan met andere teams uit Nederland. Of het niveau hoog ligt? Valt mee, deze wedstrijden zijn speciaal bedoeld voor rijders die een keer een race willen meerijden en kijken hoe dat is. Een ideaal vriendenuitje of natuurlijk als bedrijfsuitje! 2 uur achter elkaar karten is natuurlijk lang, maar je bent verplicht om als team diverse pitstops te maken en zo van rijder te wisselen. Zo krijg jij even pauze en kan je de verrichtingen van je teamgenoot op de schermen volgen. Deze wedstrijden worden verreden met huurkarts, je hebt dus geen eigen kart nodig. Overall, helm etc zijn in bruikleen te verkrijgen. 

 

Kijk voor meer info op www.kartcentrumlelystad.nl

Kartcentrum Lelystad | Talingweg 89. 8218 NX Lelystad | +31 (0)320 284 021

 

 

Uit de editie van

juli 2020

Zomer