Bentley: Continental GT Speed

Bentley: Continental GT Speed
  • Vierwielbesturing en elektrisch sperdifferentieel achter.
  • Driekamerluchtvering en Bentley Dynamic Ride: rijgedrag op maat
  • W12-motor verder verfijnd en nog krachtiger

Leusden, 24 maart 2021 – Bentley presenteert de nieuwe Continental GT Speed. Dankzij een verder verfijnde W12-motor, een zeer geavanceerd onderstel en specifieke uiterlijke kenmerken is de ‘Speed’ de meest dynamische Bentley ooit.


De Continental GT Speed heeft een nieuw vierwielbesturingssysteem dat het dynamische karakter van de Grand Tourer extra versterkt. Bij lage snelheden draaien de achterwielen tegengesteld aan de stuuruitslag. Zo is de auto makkelijker te manoeuvreren. Bij hoge snelheden sturen de achterwielen mee met de stuuruitslag om de stabiliteit verder te verbeteren.

 

Rijgedrag op wens

Active All Wheel Drive met variabele aandrijfkrachtverdeling is standaard. In de SPORT rijmodus wordt een relatief groot deel van de aandrijfkrachten naar de achterwielen gestuurd. Samen met het elektronisch aangestuurde sperdifferentieel achter (eLSD) leidt dit tot maximale dynamiek. In de BENTLEY en COMFORT rijmodi staan comfort en stabiliteit centraal.

 

Driekamerluchtvering en Bentley Dynamic Ride

Voor een rijbeleving van uitzonderlijke klasse beschikt de Continental GT Speed over driekamerluchtvering en Bentley Dynamic Ride, dat met krachtige elektromotoren het overhellen van de carrosserie in (snelle) bochten tegen gaat. Hierdoor wint het weggedrag aan stabiliteit en kan het ESC later in actie komen, wat zich vertaalt in extra rijplezier. Overigens kan de bestuurder het moment van ingrijpen van het stabiliteitssysteem verder verschuiven door te kiezen voor de Dynamic-modus of door het ESC uit te schakelen. In het laatste geval biedt de ‘Speed’ een rijbeleving die voorheen was voorbehouden aan de raceauto’s van Bentley. Dankzij het nieuwe, gewichtsbesparende carbon-keramische remsysteem is de stopkracht van de Continental GT Speed net zo indrukwekkend als het acceleratievermogen.

 

Verder verbeterd: legendarische W12

De nieuwe Continental GT Speed beschikt over een verder verfijnde 6,0-liter W12 TSI. Deze twin-turbo krachtbron levert nu een vermogen van 485 kW/659 pk, 24 pk meer dan zijn voorganger. Het maximale koppel bedraagt 900 Nm. Deze cijfers vertalen zich in een acceleratie van 0-100 km/u in 3,6 seconden en een topsnelheid van 335 km/u. De achttraps automatische transmissie met dubbele koppeling draagt met snelle schakelacties (in SPORT-modus twee keer zo snel als in de Continental W12) ook bij aan het dynamische karakter. Voor maximale efficiency is de W12 uitgevoerd met cilinderuitschakeling en de Bentley Start-Stop technologie.

 

Herkenbare sportiviteit

Met onder meer de Dark Tint grille en geprononceerde dorpels maakt de Continental GT Speed zijn sportieve inborst zichtbaar. Ook de 22 inch lichtmetalen velgen (standaard in zilver, donkere tinten optioneel) zijn specifieke ‘Speed’-elementen. En dan zijn er nog details als de ‘Jewel’-uitvoeringen van de olie- en benzinevuldop, verlichte instaplijsten en diverse Speed-aanduidingen.

 

Unieke luxe

Ook het interieur van de Continental GT Speed is duidelijk als ‘Speed’ herkenbaar. Uiteraard staan handwerk en de mooiste materialen ook hier centraal, maar dan wel met een sportieve touch. Zo zijn de stoelen en het stuur bekleed met een combinatie van leder en alcantara. Het leder kenmerkt zich door het ‘diamant’-stikselpatroon en in de hoofdsteunen is het Speed-embleem geborduurd. Met een uitgebreide keuze uit kleuren en materialen is het interieur van de Continental GT Speed verder te personaliseren.

 

Ultieme Grand Tourer

Uiteraard heeft ook de GT Speed alle kwaliteiten die de Continental tot de ultieme Grand Tourer maken. Hij heeft vier comfortabele zitplaatsen en een bagageruimte met een inhoud van 358 liter, en vanzelfsprekend beschikt het model ook over het Bentley Rotating Display.

 

Voor meer info:
Jasper Koek
PR Manager
jasper.koek@bentley-leusden.nl
+31 (0) 6 31 91 03 26

 

Uit de editie van

juli 2021

Zomer