De Rotterdamse Parel

Het vriendelijke en vakkundige team van Love the Look is helemaal klaar om jou te adviseren en te inspireren over de nieuwste najaartrends. In deze Rotterdamse super de luxe winkel vind je onder meer de geweldige handschoenen van Paula Rowan, zonnebrillen van Marni en Victoria Beckham, tassen van Marina Rafael, warme sjaals van Rasa Lila en heerlijk geurende parfums. En wat dacht je van de schitterende sieraden van Marina Fossati. 

 

Schitterende parels  

De enthousiaste Agnieszka Malison, verantwoordelijk voor de juwelen afdeling raakt niet uitgesproken over haar favoriet: de parel. Bij Love the Look vind je vele variaties uiteenlopend van honderd tot duizenden euro’s, die zij op internationale beurzen inkoopt. Ze vertelt dat parels o.a. in Japan, Australië en Frans-Polynesië worden gekweekt en er vier soorten bestaan. Zoetwater parels zijn veel voorkomend en in verschillende vormen. Zij benaderen het beste de ‘natuurlijk gevormde’ parel, omdat ze geen kern hebben, waardoor de hele parel uit parelmoer bestaat. Akoya parels zijn prachtige, witte parels met een onovertrof-

fen glans. De schelp van de oester waarin de Akoya’s groeien is niet groter dan negen cm doorsnede, dus de parels zijn nooit erg groot maar meestal wel rond van vorm. De zwarte en groene Tahiti parels komen uit de Pacific. De schelp waarin deze parels worden gevormd kan wel dertig cm worden en zo’n vijf kg wegen. Bij de grote exclusieve Zuidzee parels verloopt de kleur van champagne naar warm goud. De goudrandoester is kleiner dan de zilverrandoester en produceert daardoor kleinere parels dan de zilveren variant. Er komen relatief weinig goudkleurige, gekweekte parels op de markt, dus deze zijn zeer exclusief. Wil je meer weten, maak dan zeker een afspraak of ga langs bij Love the Look voor het uitkiezen van jouw parel.  

 

Marina Fossati 

In het hart van de Milaanse modewijk, de Quadrilatero della Moda, vind je de showroom van Marina Fossati. Fashionstylisten en kopers over de hele wereld houden dit adres geheim. Sinds de jaren zeventig heeft dit merk altijd geanticipeerd op de trends die elk modeseizoen zo uniek maken. Tot op heden is er niet veel veranderd, behalve het succes en het plezier dat altijd blijft groeien en door alle toonaangevende magazines én Love the Look wordt opgepikt. Eind jaren tachtig heeft Marina het merk aan haar zakenpartner, Anna, verkocht. Zij besloot de naam te behouden uitgebreid met ‘by Anna Tarabelloni’. Na het overlijden van haar moeder Anna in 2018, besloot haar dochter, Ilaria, de naam ter ere van en ter nagedachtenis aan, te behouden. Marina Fossati blijft spelen met verschillende materialen, stof en metalen om de mooiste kettingen, armbanden, ringen en broches te ontwerpen, in de stijl van morgen.  

 

www.lovethelook.nl

 

Uit de editie van

oktober 2020

Herfst