Dé Culinaire Bistro

Dé Culinaire Bistro

Na een jaar Cotazur heeft Hans Veerman het roer omgegooid. Met een nieuwe keukenbrigade onder leiding van chef-kok Nihal Schutter is dit dé bistro, vlak achter de Boerengat jachthaven, van Rotterdam. De sfeer is nog steeds hetzelfde: ontspannen, stijlvol en laagdrempelig.

 

Back to basics

Hans: “Het is wat losser geworden meer terug naar de basis, leuker”. Een gezellige bistro, met zonnig terras, waar je van lunch tot diner, en alles er tussenin, van harte welkom bent. Het moderne, industriële interieur wordt afgewisseld met mediterrane kleuren zoals de groene en blauwe fluwelen stoelen, waarop je uren kan tafelen. Naast de open keuken voor de warme gerechten, staat er middenin het restaurant een kookeiland waar de koude voorgerechten en desserts worden bereid. Zo heb je van iedere plek in het restaurant zicht op een keuken.


Shared dining

Er wordt nog steeds met pure, eerlijke en uitsluitend de mooiste producten van het seizoen gekookt en zoveel mogelijk met lokale producten en leveranciers. Gerechten met niet teveel poespas, gewoon heel erg lekker en met passie bereid. Wat Hans zo leuk vindt, is dat iedereen zijn weg naar ‘Cot’ weet te vinden “zakelijk, stelletjes en families met kinderen. Vanwege de goede sfeer en de ‘all day’ kaart voelt iedereen zich hier thuis.” Op de lunch-kaart (tot 17.00 uur!) staat naast het business lunchmenu een salade gravad lax, heerlijke mini hamburgertjes, de poké bowl met verse tonijn, een broodje ‘warm vlees' en niet te vergeten de lekkerste hotdog van Nederland.De hele dag borrelen met de mooiste wijnen, ook per glas, vergezeld van lekkere barbites. “Vanaf het diner is het 'gewoon' zelf lekker kiezen en sharen. Een paar gerechtjes per keer en bijbestellen kan altijd”. Zoals escargots, een halve kreeft, heerlijke gamba’s in witte wijn en knoflook, Tournedos Stroganoff, coquilles met saffraan of gebakken kalfszwezerik. Loopt het water je ook in de mond? Ga dan snel bij ‘Cot’ langs.

Cotazur by Rosso | Oostzeedijk 272, Rotterdam | 010 2250705 | www.cotazur.nl

 

 

Uit de editie van

maart 2020

Lente