CIRCUFORM

CIRCUFORM

CIRCUFORM lanceert de KWART en REX 

Ton Haas presenteert de Kwart van Circuform

De kwart is ontworpen door Ton Haas en wordt gemaakt in Nederland van 100% Nederlands post consumer plastic afval. De filosofie van circulair denken, handelen en produceren spreekt Haas erg aan bij Circuform. De vorm van de Kwart is ontstaan uit een zoektocht naar efficiënt materiaal ten aanzien van comfort, visuele identiteit, technisch haalbaarheid en prijs. Optimale balans tussen hoeveelheid materiaal en stijfheid.

 

Ben jij, nu je in Cuba woont, ook bezig met duurzaamheid en je footprint? En hoe uit zich dat?

Op Cuba is duurzaamheid nog niet zo ingeburgerd. Mijn kunststof stoelen tracht ik te ontwerpen met zo min mogelijk materiaal. Door de tekeningen 3D in de computer te bewerken kan ik goed de sterkte berekenen en digitaal testen waardoor er technisch een optimale vorm ontstaat. Daarbij gebruik ik veelal gerecyclede kunststoffen zonder dat dit leidt tot afnames in sterkte en elasticiteit. Wat ik in Cuba ‘geleerd’ heb is de waarde van het repareren; niet te snel iets nieuws kopen maar herstellen dat wat stuk is.

 

Ineke Hans met Rex voor Circuform. Het tweede leven van REX, de eerste Nederlandse statiegeld stoel. Een veelbekroonde stoel van Ineke Hans krigt een tweede leven door Circuform. Circuform is een nieuw merk dat industrieel ontworpen meubels een circulair leven geeft om gebruik van nieuwe grondstoffen te minimaliseren en hergebruik te maximaliseren. REX heeft vele levens en is de eerste Nederlands statiegeld stoel. Het ontwerp is constructief uitgewerkt zoals bedoeld. De spuitgietmallen zijn opnieuw vervaardigd voor gerecycled materiaal en de stoel is duurzaam en volledig recyclebaar.

REX is een stoel voor kantoor, de zorg, onderwijs, horeca en thuisgebruik. De productie heeft een zo laag mogelijke ecologische impact. Zo wordt REX gemaakt uit gerecycled PA6 van kantoorstoel onderdelen, visnetten en tapijt, maar ook industrieel afval.

 

www.circuform.com

 

Uit de editie van

juli 2022

Zomer