Blooming Landgoed Het Hof opent voor bezoekers

Blooming Landgoed Het Hof opent voor bezoekers

Blooming Landgoed Het Hof opent voor bezoekers. Geniet elk weekend van culinaire verrassingen middenin het groen. Middenin een van de mooiste wandelgebieden van Bergen ligt blooming Landgoed Het Hof, een eeuwenoud monumentaal pand middenin een oase van groen. Waar dit landgoed eerder alleen als vergader- en evenementenlocatie werd gebruikt, opent het nu ook haar deuren als horecagelegenheid. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je bij het idyllische Landgoed Het Hof terecht voor koffie met gebak, seizoensgebonden lunch of borrels met bites. Plof neer na een lange wandeling bij het knetterende haardvuur of neem plaats aan een van de tafels naast de grote ramen, met uitzicht op het bos. Vergeet ook vooral niet een bezoek te brengen aan de biologische Hoftuin of de monumentale ‘slangenmuur’. Je bezoek aan blooming Landgoed Het Hof is hoe dan ook een bijzondere ervaring middenin de natuur.

 

Monumentaal Landgoed Het Hof

blooming Landgoed Het Hof is een idyllisch monumentaal landgoed in Bergen, waar de sfeer van vroegere tijden nog goed voelbaar is. Het statige pand wat stamt uit 1643 is altijd in ere gehouden en goed onderhouden, waardoor het nog steeds in uitstekende staat verkeerd. Het interieur is wel met de tijd meegegaan en stijlvol en modern ingericht. De bosrijke omgeving van buiten is doorgetrokken naar binnen door gebruik te maken van groene meubels, imposante planten en de muurkunst, welke speciaal is ontworpen door Edward van Vliet voor Het Hof. Het landgoed maakt onderdeel uit van de blooming groep.

 

Menu afgestemd op de Hoftuin

Bij Landgoed het Hof kun je vanaf nu elk weekend terecht voor koffie met gebak, seizoensgebonden lunch of borrels met bites. Op het menu staan onder andere vers belegde broodjes, wisselende specials en lekkere hapjes. De groenten, fruit en kruiden worden hiervoor met liefde en passie in de eigen Hoftuin verbouwd, en dat proef je. Deze Hoftuin is de rode draad voor het menu en de belangrijkste bron van inspiratie. Elk seizoen wordt er samen met de tuinman een zaaiplan gemaakt. Het menu van de blooming locaties worden vervolgens geheel afgestemd op hetgeen wat de Hoftuin de keuken biedt. De dranken die Landgoed het Hof hierbij serveert zijn de biologische huiswijnen van blooming, diverse (speciaal) bieren, frisdranken en warme drankjes.

 

Groene omgeving

Landgoed Het Hof ligt middenin een populair wandelgebied van Bergen en is daardoor een herkenbare locatie voor wandel liefhebbers. De omgeving is ideaal om een mooie wandeling te maken of om er met elkaar erop uit te gaan. Op het landgoed zelf is ook genoeg te zien en beleven. Zo verbouwd blooming in de biologische Hoftuin meer dan 50 soorten groenten, fruit en kruiden voor de keukens van blooming hotel, blooming beach en het Hof zelf. Dit doen zij samen met Scorlewald, een zorginstelling voor mensen met een afstand tot te arbeidsmarkt. Ook de ‘slangenmuur’ is monumentaal en de omgeving rondom het pand is zo mooi dat het al door vele kunstenaars en fotografen is vastgelegd.

 

Over blooming

Landgoed Het Hof maakt deel uit van de blooming groep. De blooming groep bestaat naast het landgoed Het Hof uit het hotel en de villa , eveneens gevestigd in Bergen, blooming beach in Bergen aan Zee en Restaurant Zandhoeve, gevestigd in blooming hotel. blooming schrijft het team altijd met een kleine b, omdat ze het als een werkwoord zien. En heel officieel hoort er geen puntje op de i, die zetten ze er graag samen met hun gasten op. 

 

Meer informatie over blooming Landgoed Het Hof

Adres: Eeuwigelaan 1, 1861 CL Bergen
Openingstijden: Vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur
Website: weareblooming.com/het-hof
E-mail: info@hethof.com
Instagram: instagram.com/weareblooming/

 

Uit de editie van

januari 2022

Winter