Babor Clean Beauty

Babor Clean Beauty

Alle redenen zijn goed om te kiezen voor Clean Beauty. Dr. Andrea Weber leidt de afdeling Science Consultation & Innovation bij BABOR. Zij vertelt wat er schuil gaat achter de hype.

 

Mevrouw Weber: wat is er precies clean aan de nieuwe Clean Beauty-producten?

In alle eerlijkheid: clean is helemaal niks nieuws. Althans niet voor BABOR. Als Duits bedrijf staan wij voor uitstekende kwaliteit, duurzame ontwikkeling en een bewust gebruik van onze middelen. De onzekerheid die is ontstaan op de markt is echter wél nieuw.

 

Waar komt die onzekerheid vandaan?

Iedereen die vandaag cosmetica koopt, wil bewust kopen en goed geïnformeerd zijn. Dit kan natuurlijk via internet - en dan wordt het al snel ingewikkeld. Europa is al ver gevorderd qua clean creaming: de Europese Verordening betreffende cosmetische producten regelt belangrijke cosmetische inhoudsstoffen zoals UV-filters, bewaarmiddelen en kleurstoffen. De lijst van verboden stoffen bevat momenteel meer dan 1300 substanties. In de VS bijvoorbeeld bestaat er geen officiële lijst. Daar wordt vertrouwd op de regulering van de markt door controles op de eindproducten. Als iemand even snel gaat googlen, dan is dit moeilijk te begrijpen en dat zorgt voor die onzekerheid.

 

Waar staat Clean Beauty dan voor?

Bij Clean Beauty draait het om pure, „eerlijke“ producten. Het gaat om veiligheid  voor de gebruiker en het milieu, om echte werking en transparantie in de ingrediënten en de productieprocessen. Bij BABOR kan je bijna altijd een kijkje nemen om zelf een beeld te krijgen van onze processen. Wij produceren alles zelf op onze hoofdkantoor in Aken.

 

Is Clean Beauty natuurlijke cosmetica?

Nee, dat niet. De termen clean, natuurlijk of vegan worden vaak door elkaar gebruikt, zodat deze voor de consument op de een of andere manier synoniemen van elkaar worden. Voor BABOR betekent Clean Beauty maximale prestaties en maximaal vertrouwen. Met de producten die ik ontwikkel, wil ik mensen het goede gevoel geven dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. En die keuze is inderdaad clean.

 

 

Uit de editie van

juli 2020

Zomer