Villa Ruimzicht

Villa Ruimzicht

Een bijzonder staycation-adres voor een tripje binnen de grenzen: Villa Ruimzicht. In dit karakteristieke, monumentale hotel in de Achterhoek is het genieten. De exclusieve ambiance en de tuinen ademen verhalen die ver teruggaan in de tijd. Het hotel en de chef-kok daarentegen zijn eigentijds. In het monumentale pand bevinden zich 42 themakamers, waarin de sfeer van het historische gebouw is gecombineerd met eigentijds design. Wat dacht je van een loft inclusief een klassieke badkuip óf jacuzzi, voorzien van heerlijke badproducten? Of de familiekamer waar je door het gebruik van warme kleuren en stoffen en de speciale aandacht voor kunst direct thuis voelt. Het digitale verlichtingssysteem, de XL Auping bedden en de Amerikaanse shutters completeren de stijlvolle kamers. 

Voor een luxe en uitgebreide culinaire verrassing hoef je het hotel niet te verlaten. In de informele BAR&BITES staat ontmoeten centraal. Onder het genot van heerlijke wijnen, bieren van de tap, cocktails, patisserie uit eigen keuken of een borrelhapje is gezelligheid hier een must. In de avonduren geniet je van de veelzijdige biteskaart die bestaat uit heerlijke diverse gerechten. Leuk om te delen én lekker voor jezelf. S’avonds geniet je van een lekkere cocktail of Gin Tonic. In het JRE-restaurant Lokaal serveren chef-kok Bjorn Massop en zijn keukenbrigade een drie tot zevengangenmenu met producten uit de eigen streek. Het liefst gebruikt hij kruiden uit de lokale natuur. Villa Ruimzicht brengt je niet alleen de producten, maar ook het verhaal van de streek en de leveranciers. Sluit de avond af in een kamer naar keuze en geniet de volgende ochtend van een heerlijk live cooking ontbijt. Snel en zakelijk als het moet, uitgebreid en luxueus als het kan. In het weekend met familie en doordeweeks met een collega of een relatie. Zelfs als je niet bij Villa Ruimzicht hebt geslapen is een live cooking ontbijt in de kookstudio een heerlijk begin van je dag. Binnen wandelen en aanschuiven in de kookstudio of op het fijne terras in de zon kan ook. Het kookeiland in de kookstudio staat gevuld met o.a. versgebakken broden van Kampioensbakker Paul Berntsen, vers fruit, zuivel uit Geesteren en jam uit Groenlo. de ontbijtdames zijn er ook en koken, klutsen, bakken of pocheren jouw eitje met liefde.

De Achterhoek is bij uitstek dé omgeving om te verkennen per fiets of Vespa. De afwisseling in landschap is vrijwel nergens zo groot als daar. Geniet van prachtige fietsroutes, fietspaden, natuur en historie. De prachtige omgeving verkennen doe je op één van de (elektrische) fietsen of Vespa’s! Tip: Neem een goedgevulde picknickmand mee voor onderweg en beleef een heerlijke dag in de natuur.

 

 

 

Uit de editie van

maart 2021

Lente