Tennisclub Marlot

Tennisclub Marlot

De tennisclub werd opgericht in 1927 door een van de eerste bewoonsters van de wijk Marlot. Zij begon samen met een groep gelijkgestemden uit haar vrienden- en kennissenkring op de banen die destijds in hun buurt nieuw waren aangelegd. Het tennisgroepje groeide uit tot een hecht gezelschap.

 

Tennisclub Marlot

Na jaren in Marlot gespeeld te hebben groeide in het gezelschap het verlangen naar een eigen plek en een eigen club. Deze eigen plek werd gevonden op het terrein van de Heer Jochems, eigenaar van Duindigt en omliggend grondgebied tussen Wassenaar en Den Haag. In 1937 werden 5 gravelbanen en het charmante clubhuis, ontworpen door de bekende architect Co Brandes, aangelegd. Twee jaar na de pachtovereenkomst werd het park geopend. Tijdens de oorlogsjaren werd het terrein van Park Marlot gevorderd. Oranje Tennis Club (OTC) in het Haagse Benoordenhout bood tijdelijk onderdak, waaruit een vriendschap is ontstaan die nog jaarlijks wordt gevierd met een onderling toernooi.

De tennisclub heeft de voorheen gepachte grond van Park Marlot uiteindelijk aangekocht. Rond 1980 werden nog een 6e baan en een oefenmuurtje aangelegd, en in 2015 is op 4 banen nog verlichting aangebracht.

De fraaie ligging met de prachtig onderhouden tuin is voor filmproducenten een reden om neer te strijken bij Park Marlot. Er werden verschillende scenes opgenomen. Park Marlot is te zien in 'Soldaat van Oranje', 'De Prooi' en de reclame van '15 miljoen mensen' (vanaf 0:42).

T.C. Park Marlot biedt een kennismakingsactie aan voor nieuwe leden vanaf 18 jaar. Start wanneer jij wilt. Je betaalt voor deze actie slechts € 99,- voor 3 maanden vrij tennissen.

Je lidmaatschap gaat in zodra je een bevestiging krijgt van je inschrijving. Je ontvangt een uitnodiging in de bevestigingsmail voor een kennismaking op de club, waarbij je gebruik kan maken van een gratis tennisles van JS Tennis & Coaching met na afloop koffie met taart. Tijdens deze kennismaking ontmoet je ook andere nieuwe leden.

 

We verwelkomen je graag!

Van deze actie kan eenmalig gebruik worden gemaakt. Na de actieperiode kun je vast lid worden, waarbij de kosten naar rato zullen worden doorberekend voor de resterende maanden van het tennisjaar.

 

Tennisclubhuis

Het clubhuis van tennisclub park Marlot is in 1938 ontworpen in cottagestijl door de Haagse architect J.J. (Co) Brandes (1884-1955).

Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag het clubhuis in ‘Sperrgebiet’. Met name het dak liep toen schade op. Dit is in 1947 weer hersteld. De pergola, die een architectonische eenheid vormde met het gebouw, is na 1945 niet opnieuw opgetrokken, maar vervangen door een gemetseld muurtje met windscherm. Laatste kwart 20ste eeuw vond een interne verbouwing plaats. Toen is een zolderverdieping aangebracht voor dames- en herenkleedkamers. In de jaren zeventig van de 20ste eeuw zijn bij het clubhuis opnames gemaakt voor de film Soldaat van Oranje.

Geniet na een heerlijke tennispartij in onze brasserie Checkpoint Charlie van diverse dranken en bijpassende lekkere gerechten.

 

Openingstijden brasserie Checkpoint Charlie

Maandag t/m vrijdag 09.00 uur tot 22.00
Zaterdag t/m zondag 09.00 tot 18.00
Vanaf 18.00 uur is de brasserie af te huren voor feesten , partijen, bbq’s en bijeenkomsten. 

Sponsored by OSCARS (r)

Tennisclub park Marlot
Waalsdorperlaan 4B, 2244 BL Wassenaar
070 324 22 60

 

 

 

Uit de editie van

juli 2021

Zomer