Sober & Sjiek

Sober & Sjiek

Alles voor jouw interieur. Wat in november 2006 vanuit huis begon, is inmiddels uitgegroeid tot het inrichten van het totale project, met een vakkundig team. De stijl van Sober & Sjiek laat zich het best omschrijven door een combinatie van stylen: modern, luxe, stoer, sober en sjiek. Maar heel belangrijk het interieur moet leefbaar zijn. 


The story of 

Vijftien jaar geleden moest Anneke Blaauw, eigenaresse en interieurstyliste, een naam verzinnen die bij haar paste. “Als ik naar interieurs keek en naar mode, houd ik van contrast, bijvoorbeeld een oude spijkerbroek met een chic jasje. Niet alles hoeft industrieel of shiny te zijn. Toen ik begon, zat ik iets meer in de landelijke sfeer, iets meer oud, iets meer overzees sjiek. Er moet in een interieur spanning zitten. Dus niet maar één soort materiaalgebruik, daarmee ontstaat er geen sfeervol interieur. Ik houd van interieurs waarbij alles klopt, zo maken wij veel gebruik van matte muurverf, een gestucte- of gietvloer met een velvet bank erop. Het had ook Stoer & Sjiek kunnen heten, maar Sober & Sjiek klinkt beter”. Het 15-jarig jubileum gaat in november gevierd worden, dus houd de website in de gaten.

Anneke kwam van origine uit de gezondheidszorg, maar kon daar haar creativiteit niet kwijt. Toen haar kinderen wat ouder waren, was het daar tijd voor. Ze begon vanuit huis. “Na drie jaar ben ik naar de boerderij in het dorp verhuisd. Hier ben ik zeven jaar met plezier gegroeid. Omdat het pand werd verkocht, kwam gelukkig het grotere, huidige karakteristieke pand op ons pad, waar we alweer vijf jaar zijn gevestigd”. Sober & Sjiek is tijdens de corona crisis gewoon op afstand door blijven werken, omdat ze ook een ontwerpstudio zijn. “In onze privé showroom kunnen we de klant dan virtuele voorbeelden laten zien van hun toekomstige interieur”. 

Projecten & more 

De afgelopen jaren is de focus op de projectkant komen te liggen. “We doen steeds meer complete interieurs, van klein tot groot, binnenkort zelfs een project in Marbella. Je kan natuurlijk alle meubelboulevards afgaan om te kijken wat je mooi vindt, maar dan moet je het ook nog eens samen brengen. Wij hebben in de showroom alles staan; banken, behang, mooie stoffen, verf, verlichting, tafels, dus eigenlijk alles wat je nodig hebt. En natuurlijk de accessoires, want op de tafel en in de vakkenkast moet ook iets moois. Net zoals onze groendecoraties. We houden rekening met de seizoenen, de bloemen en takken die daarbij passen, zoals op dit moment magnoliatakken.” De afgelopen jaren werkt Sober & Sjiek met een vast, vakkundig team. “We doen ook veel (maatwerk) interieurbouw, zoals keukens en (inloop)kasten en hebben veel vakmannen om ons heen zoals een elektricien, behanger, schilder etc. Maar een klant wil natuurlijk ook even kijken en voelen of de klik er wel is en of wij begrijpen wat de klant wil. Vandaar dat onze showroom op de vrijdag en zaterdag open is. Natuurlijk ook voor onze mooie accessoires voor jezelf of als cadeau -voor een modern, sfeervol interieur- of om inspiratie op te doen. Ik wil gewoon mooie plaatjes neerzetten, waar klanten jaren enthousiast over zijn”. 

 

Sober & Sjiek

Slotsedijk 199, Rhoon

T 010 5069137

www.soberensjiek.nl

Showroom: vrijdag en zaterdag op afspraak 

 

 

 

Uit de editie van

maart 2021

Lente