Smits Jachtmakelaardij

Smits Jachtmakelaardij

‘Jachten zijn booming business’. René Smits is een van de grootste jachtmakelaars van Nederland. Hij ziet de watersportmarkt hard groeien. ‘Mensen beseffen dat de aanschaf van een mooi jacht of luxe motorboot een goede investering is en zeker nu een aantrekkelijk alternatief voor een vakantiehuis in binnen- of buitenland.’

 

Smits Jachtmakelaardij

Tien jaar geleden sprong watersportliefhebber René Smits in het diepe. Na zich 20 jaar als een vis in het water te hebben gevoeld in de financiële wereld, besloot hij het roer om te gooien en zijn hart te volgen. Met Smits Jachtmakelaardij – Full Service Yachting – ging hij zich richten op de aan- en verkoop van een brede range boten. Een uitdaging die goed heeft uitgepakt.

Sinds 2015 is de botenmarkt in steady vaarwater gekomen, maar sinds begin vorig jaar is sprake van booming business, zegt René. ,,We zien inmiddels dezelfde gekte als op de huizenmarkt. Er is veel vraag, ook vanuit het buitenland, waardoor overbieden geen uitzondering meer is. Gelukkig kennen we onze wegen en zijn we nog steeds in staat om een aantrekkelijk aanbod te presenteren.”

Voor die ontwikkeling zijn volgens hem verschillende factoren aan te wijzen. ,,Sinds corona vieren we massaal vakantie in eigen land en zien mensen hoe mooi Nederland is. Op het water is de 1,5 metermaatschappij bovendien makkelijk aan te houden. Ook geven mensen liever hun geld uit aan iets moois, want op de bank laten staan levert niets meer op.”

 

Het aanbod

Het aanbod van Smits Jachtmakelaardij is ruim en divers. Zo zijn er sloepen, klassieke motorboten, jachten, ook om op te wonen en platbodems, maar ook professionele schepen en niet alledaagse super-jachten. Onbetwist hoogtepunt van afgelopen jaar was voor René de verkoop van een 30 jaar oud super-jacht van 32 meter lang. Dat ging vanuit Rotterdam naar het Duitse Lübeck, inclusief de helikopter die bij bezichtiging op het dek stond geparkeerd. ,,Een uitgesproken wens van de nieuwe eigenaar. Anders hadden we geen deal gehad,” lacht René.

Duurder, groter en luxer is in zijn markt een duidelijke trend. ,,Ik zie een hang naar meer comfort aan boord, zoals de aanwezigheid van (centrale) verwarming, een generator en zonnepanelen. Ook dubbelglas wordt steeds gewilder zodat je het seizoen kunt verlengen of zelfs kunt gaan wonen op het water. We zien dat steeds meer mensen die stap willen maken.”

 

Uitgebreide service

Voor verkopers biedt Smits Jachtmakelaardij een uitgebreide service, waaronder het verkoopklaar maken van de boot met fotoreportage. Ook voor taxeren, vervoer, watersportcursussen, financiering en verzekeringen kunnen kopers en verkopers bij Smits Jachtmakelaardij in het Zuid-Hollandse Snelrewaard terecht. 

,,Banken hebben de jachthypotheek in de ban gedaan enkele jaren geleden. Wij hebben de mogelijkheid om deze via een tussenpersoon wel aan te bieden. Voor velen een aantrekkelijker alternatief dan de duurdere persoonlijke lening, maar ook die kunnen ze regelen. Wat ook mogelijk is, is om een stuk overwaarde van de eigen woning te benutten voor de aankoop. Er zijn, kortom, vele mogelijkheden om je droomjacht aan te schaffen. Mijn kennis van de financiële wereld is daarin zeker een pre.”

Smits Jachtmakelaardij neemt deel aan de belangrijkste watersportbeurzen in Europa. Zie hiervoor: www.smitsjachtmakelaardij.nl.

 

 

Uit de editie van

juli 2021

Zomer