Bastiaans Optiek

Bastiaans Optiek

Open je blik

 

We willen allemaal het beste voor onze ogen. Dus ben je op zoek naar een nieuwe bril, contactlenzen of wil je je ogen laten controleren? Dan ben je bij Bastiaans Oogadviseur, al sinds de jaren ’30 een begrip in Kralingen, aan het juiste adres. Want hier verlenen ze echt de beste oogzorg.

 

Frank Heusdens, eigenaar, vertelt dat hij derde generatie opticien is. “Het familiebedrijf begon in de jaren ’30, tijdens de recessie, toen mijn twee ooms, lowbudget, brillen repareerden. Al snel verkopen ze ook nieuwe brillen vanuit de Taborstraat. Sinds 1984 is de winkel gevestigd aan de Oude Dijk. En in 1970 was Bastiaans Oogadviseur één van de eerste opticiens die contactlenzen aanmat”. Draagcomfort, sporten en uiterlijk zijn belangrijke redenen om te kiezen voor contactlenzen. Met de huidige techniek is er ontzettend veel mogelijk: harde (vormvaste) lenzen, zachte lenzen, gekleurde en multifocale lenzen. Speciaal voor 'moeilijke' ogen is het altijd een uitdaging om de juiste contactlens aan te meten, hoge plus- of minsterktes, sterke cilinders en multi- of bifocale lenzen, maar deze uitdaging gaan ze hier graag aan. Verstandig is het afsluiten van een half jaar pakket: inclusief lenzen, vloeistof en oogcontrole.

 

Myopie management

Bastiaans Oogadviseur doet ook aan myopie management. “Tegenwoordig kijken we veel op schermpjes dichtbij: zoals je mobiel, laptop, ipad. Hierdoor worden kinderen steeds meer bijziend dan vroeger. Wat inhoud dat je oog, tot je 25e bij meer dan de helft van de mensen, te lang groeit. Een te lang oog kan op oudere leeftijd meer kans geven op nare oogziektes. Vandaar dat oogartsen en een aantal opticiens -wereldwijd- glazen, contactlenzen en behandelingen uitvoeren die dit groeiend proces van je oog kunnen afremmen. Wij hebben een apparaat die de aslengte van het oog meet, zodat we dit elk half jaar kunnen checken en lenzen en glazen kunnen aanmeten om het proces te remmen. Mits er natuurlijk ook wel en paar uur per dag buiten wordt gespeeld en minder achter het scherm of in de boeken wordt gezeten, want dat maakt voor myopie niets uit. Dus een aanpassing van de mindset is ook belangrijk.”

 

De beste oogzorg

Een vast team gediplomeerde opticiens verlenen bij Bastiaans Oogadviseur de beste oogzorg voor de hele familie. Daarnaast is dagelijks een optometrist aanwezig is. Deze stelt het probleem vast en verwijst je eventueel door naar het oogziekenhuis in Rotterdam, waar nauw mee wordt samen gewerkt.

In de winkel vind je een uitgebreid assortiment aan tijdloze en fashionable merken (zonne)brillen. “Wij zijn één van de 100 dealers van Chanel in Nederland en verkopen onder andere ook Porsche Designs, het Oostenrijkse Andy Wolf en het Italiaanse Giorgio Armani en Lamarca. Nog steeds zijn de hogere vormen ‘in’ en niet het platte ‘brievenbus’ model. Gekleurde monturen worden voor de winter afgewisseld met wat meer bruinere en zwarte tinten.

Vroeger gaven we wel eens een blikopener mee want wij zijn de blik openers en dat is nog steeds zo.” Dus om je blik te openen, ga naar Bastiaans Oogadviseur.

 

Bastiaans Oogadviseur

Oudedijk 141 - 143, Rotterdam, Kralingen

T 010  412 23 27

www.bastiaansoptiek.nl

Uit de editie van

oktober 2022

Herfst