Omega brengt nieuwe Speedmaster uit

Omega brengt nieuwe Speedmaster uit

OMEGA start 2022 met het uitbrengen van een nieuwe Speedmaster kaliber 321 compleet met vintage details en een schitterend ontwerp in 18k Canopus GoldTM. 

Toen deze legendarische collectie in 1957 voor het eerst werd uitgebracht, veranderde deze voor altijd het beeld van chronografen in de horloge- industrie. Speciaal ontworpen voor professionele racecoureurs is het horloge gebruikersvriendelijk en goed afleesbaar. Het was ook het eerste 

horloge ter wereld met een tachymeterschaal op de lunette in plaats van op de wijzerplaat. Deze tachymeterschaal was ideaal om de gemiddelde snelheid te meten op de racebaan en vormde een prachtige aanvulling op het stevige, verfijnde en waterbestendige ontwerp van het horloge. 

Geïnspireerd op de allereerste Speedmaster die bekend staat als de CK2915-1, markeert de huidige release het 65-jarige bestaan met zijn unieke 38,6 mm kast van 18k Canopus GoldTM. 

Dit exclusieve materiaal is OMEGA’s eigen witgoudlegering en onderscheidt zich door haar hoge glans, witheid en duurzaamheid. Horloge connaisseurs zullen ook het NAIAD-symbool op de kroon van het horloge herkennen, dat speciaal werd gebruikt om te verwijzen naar de waterbestendigheid in een aantal van de eerste CK2915-modellen. 

Voor het ultieme contrast heeft het horloge een diepzwarte onyx wijzerplaat met een vintage OMEGA-logo en typografie met een ovale “O”, een detail dat typerend was voor de eerste CK2915-modellen. Daarnaast heeft het horloge 18k witgouden wijzers en indexen met een Canopus GoudTM PVD-behandeling (physical vapour deposition). De drie klassieke Speedmaster-subwijzerplaten; de kleine seconden subwijzerplaat, de 30-minuten recorder en 12-uur recorder, gaan samen met de centrale chronograaffunctie. 

De beroemde tachymeterschaal op de lunette is gevuld met zwart Grand Feu-glazuur. Als je goed kijkt, herken je twee details van de originele Speedmaster die het horloge zo gewild maken onder verzamelaars: de beroemde stip boven het cijfer 90 (DON = Dot Over Ninety) en de stip diagonaal naar 70. 

Maar waarschijnlijk is het meest gewilde van allemaal toch het beroemde uurwerk in het horloge. Het kaliber 321 was het originele uurwerk dat in 1957 in de Speedmaster werd gebruikt. Het dreef ook de horloges aan die werden gedragen tijdens de Apollo-missies en bij de daaropvolgende historische zes maanlandingen. Sinds 2019 brengt OMEGA het kaliber 321 weer in productie met zorgvuldig behoud van alle authentieke specificaties. Door deze aan de nieuwe release toe te voegen, wordt de historie van het horloge extra benadrukt en maakt het onlosmakelijk deel uit van het erfgoed van de Speedmaster. 

Als je het horloge omdraait, wordt nog een eerbetoon zichtbaar. Aan de binnenkant van het saffierglas is het welbekende OMEGA Seahorse symbool ingegraveerd, een iconische afbeelding die van oudsher wordt geassocieerd met de Speedmaster. Het oog is gemaakt van een sprankelende blauwe saffier, een kostbaar juweel dat traditioneel een 65-jarig jubileum markeert. 

De Speedmaster kaliber 321 heeft een armband van 18k Canopus GoldTM met een comfortabel verstelbare sluiting en wordt geleverd in een speciale palissanderhouten doos. Ter ere van het 65-jarig bestaan van de collectie, heeft OMEGA zich bij de vormgeving ervan laten inspireren door de doos die klanten in 1957 ontvingen bij de originele Speedmaster. 

Dit horloge zal alleen verkrijgbaar zijn in OMEGA boutiques vanaf mei/ juni 2022. 

Uit de editie van

april 2022

Lente