Mart Visser - Eclectische Meubelcollectie

Mart Visser - Eclectische Meubelcollectie

Onder het label 'Mart Visser Interior' vind je meer dan vijftig items gepresenteerd met een diversiteit aan materialen en stoffen. De strak vormgegeven meubels weerspiegelen zijn grote passie voor het interieur met een duidelijk signatuur. 


Mart Visser is al ruim 25 jaar als couturier actief en heeft hierin indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Hij heeft met ambacht, een grote liefde voor diverse luxe materialen, oog voor detail en het vrouwelijke silhouet daarnaast een sterk signatuur neergezet voor de Nederlandse damesmodemarkt met MARTVISSER.NL. Met zijn abstracte schilderijen, sculpturen en installaties geniet hij ook internationale bekendheid als kunstenaar. Met de eerdere introductie van karpetten en een collectie gordijnen en raamdecoratie werd een eerste stap richting interieur gezet. In nauwe samenwerking met de Nederlandse meubelproducent Asiades is een meubelcollectie ontwikkeld. Daarbij kreeg de ontwerper carte blanche.

 

Van stoelen en eetkamertafels tot fauteuils en dressoirs

De 'Mart Visser Interior' collectie bestaat uit stoelen, eetkamertafels, fauteuils, banken, poefs, zitelementen, salontafels, dressoirs, make-up tafels, writing desks en hotellobby objecten. De designs hebben een high-end uitstraling; tijdloos, expressief en vrouwelijk. Door een aantrekkelijke prijsstelling is de meubelcollectie voor een breed publiek toegankelijk. De designer collectie is opgebouwd puur vanuit de smaak en stijl van de ontwerper. Op basis van de structuren, reliëfs, kleuren en materialen die Mart Visser in zijn couture collecties hanteert, is een prachtig eclectisch beeld ontstaan.

Het kleur- en materialenpalet is stijlvol en uitgesproken, maar met een duidelijk herkenbaar handschrift. Gestoffeerde meubels met off-white bouclé geweven grove garens, zuiver mohair in dark aubergine, deep orange en light grey. De grijze krijtstreep versneden tot een spannend grafisch spel. Aaibare en zachte materialen zorgen voor ultiem zitcomfort. Daarnaast zijn staal, (wengé) hout, gematteerd messing en brons belangrijke elementen van de collectie.

 

Artwork

Al zolang Mart Visser een potlood of penseel kan vasthouden, tekent hij hoofden. De expressie van het gezicht in al zijn vormen is wat hem boeit. De kracht van een persoonlijkheid maakt het individu op het doek. Visser wordt geïnspireerd door zijn ontmoetingen en laat daarbij zijn intuïtie de vrije geest. Hij start met een blanco doek, niet wetende wat het gaat worden. Zijn werk als couturier en modeontwerper gaat over het aankleden van individuele vrouwen. De kracht van zijn werk ligt in de persoonlijke aandacht voor iedere vrouw die zijn creaties draagt. Hij leeft zich in en vertaalt zijn intuïtieve idee voor haar naar een driedimensionale creatie. Structuur, reliëf, textuur en techniek versterken het ontwerp. Dezelfde ingrediënten past Mart Visser toe in zijn Artwork. Portretten in de ruige en abstracte opzet zoals Visser deze schildert staan in schril contrast met zijn modernistische en fijne belijning van zijn haute couture. Het kleurenpalet en dynamische diversiteit aan materialen waarbinnen Visser creëert zijn de enige overlappingen met zijn collecties. Nachtblauw, gradaties in zwart/wit/grijs, donkeroranje, oker en een parade aan vergrijsde tonen.

"Een tijd lang bedacht ik per doek een naam, maar dat vind ik toch té demanding. Mijn interpretatie is wat kunst doet voor de ander. Ik vind het interessant om te zien hoe en welke keuzes mensen maken in mijn werk."

Mart Vissers privécollectie bestaat grotendeels uit portretten van klassieke stukken uit de veertiende eeuw van beeldhouwwerken tot fotografie en moderne kunst. "Als toeschouwer omring je jezelf met de stilte die de persoon op het doek uitstraalt. Je gaat er als het ware in op. Op deze manier kijk ik ook naar een persoon, de contouren, de rimpels en de vlakverdeling van het gezicht. Eén enkele wijziging van een lijn verandert al direct de blik of uitdrukking van het gezicht. De afdruk van een gezicht of juist de speling met schaduw waardoor de contouren van het gezicht maar gedeeltelijk zichtbaar zijn, dan wordt een beeld voor mij interessant."

 

Damesmode: altijd een elegante look

Ontdek de nieuwste collectie op MARTVISSER.NL. Elk seizoen is er veel aandacht voor constructie en pasvorm, zodat elk figuur op haar mooist uitkomt. Een gunstige plooiverdeling, het gebruik van stretchmaterialen en doordachte belijningen zorgen voor een optisch slanker silhouet. Je vindt hier de nieuwste designer items, van jurken tot broeken en van jassen tot tops. Laat je inspireren door de nieuwste trends, perfecte pasvormen en leukste looks. Wekelijks worden er nieuwe items aan de collectie van Mart Visser toegevoegd.

Mart Visser heeft met ambacht, een grote liefde voor diverse luxe materialen, oog voor detail en het vrouwelijke silhouet een sterk signatuur neergezet. Mart Visser plaatst de vrouw op een voetstuk. Het merk staat voor een perfecte mix van schoonheid, zelfvertrouwen, stijl en succes;  op en top vrouwelijkheid. “Het is altijd mijn doelstelling geweest om met het ontwerpen van een confectielijn de jonge oma, haar dochter en de volwassen kleindochter te kunnen kleden.”  Voor ieder moment is er een perfecte look en het merk biedt een brede, snel wisselende collectie voor maat 34 t/m 50.  Of je nu op zoek bent naar kleine of grote maten; de dameskleding van Mart Visser geeft je altijd een goed gevoel.

 

Exclusieve dameskleding voor elke gelegenheid

Je voelt je super vrouwelijk in een item van Mart Visser of dit nu tijdloos is of trendgevoelig, uitbundig of ingetogen. Speciaal voor jou ontwerpt Mart Visser de mooiste kleding. Het is belangrijk dat de kleding niet alleen stijlvol, maar ook passend en comfortabel is. Het gebruik van stretchmaterialen en doordachte belijningen zorgen voor een optisch slanker silhouet. Vind vele verschillende truien, jurkenblouses en broeken in de nieuwe collectie of in de sale. Mart Visser zijn liefde voor stoffen en kleuren is ook duidelijk te zien in het brede aanbod, van luxe leer en suede tot comfortabele jerseys, van klassieke zwarte items tot trendy gekleurde ontwerpen. Daarnaast biedt Mart Visser de mooiste basics voor dames, zoals shapewear leggings en hemden. Ook accessoires mogen niet ontbreken in je garderobe dit seizoen, de finishing touch van je outfit. 

 

Luxury Line

Voor de Luxury Line selecteert Mart Visser leer- en suède van hoge kwaliteit: soepele materialen die comfortabel aanvoelen tijdens het dragen. Ze hebben een gelijkmatige natuurlijke vleug of glans en blijven, mits goed onderhouden, langdurig mooi. Deze exclusieve damescollectie biedt tijdloze, sterke designs waar je jarenlang plezier van zult hebben.

 

Suède en leren jassen, jurken en accessoires

Maak je garderobe compleet met een leren en suède item van Mart Visser en ga het nieuwe seizoen in met stijl. De Mart Visser Luxury Line bestaat uit leren broeken, luxe jassen, jurken en leren en suède accessoires. Een van de statement must-haves in een casual garderobe is absoluut het leren jasje. Wil je een wat casual-chique look creëren? Ga dan voor een leren jurk, mooi afgewerkt met inzetten van contrasterende materialen, zoals suède. Ook vind je leren broeken en leather look leggings in de collectie. Afhankelijk van de trend, ontwerpt Mart Visser comfortabele, zeer vrouwelijke broeken, leggings en skinny's, van leer. Met leren items voeg je een flinke dosis 'power' en raffinement toe aan je look.

 

Hoogwaardigde items in maat 34-50

Mart Visser heeft met ambacht, een grote liefde voor diverse luxe materialen, oog voor detail en het vrouwelijke silhouet een sterk signatuur neergezet. Mart Visser plaatst de vrouw op een voetstuk. Je voelt je super vrouwelijk in een item van Mart Visser of dit nu tijdloos is of trendgevoelig, uitbundig of ingetogen. Voor ieder moment is er een perfecte look en het merk biedt een brede, snel wisselende collectie voor iedere vrouw.

 

Korte bio Mart Visser 

Couturier Mart Visser (geboren te Sleeuwijk in 1968) heeft in de afgelopen achtentwintig jaar een helder en herkenbaar signatuur gecreëerd. Nadat hij in ‘92 afstudeerde aan de gerenommeerde Charles Montaigne modeopleiding, volgde hij een post-academische  masterclass aan het Saga International Design Centre. Aansluitend werkte hij enige tijd in New York, maar keerde uiteindelijk terug naar Nederland om zijn grote droom - een succesvol couturier worden - bewaarheid te zien worden.

Mart slaagde erin Haute Couture te voorzien van een modern jasje, zonder daarbij de sophisticated look te verliezen. Zijn stijl - immer uitgevoerd in de mooiste stoffen - is expressief, karakteristiek, tijdloos en bovenal zeer vrouwelijk. Sinds hij in ’92 zijn eigen couturelabel introduceerde, is Mart een veelbesproken exponent geworden van een nieuwe generatie Hollandse couturiers. Zijn kracht ligt in de persoonlijke aandacht die hij geeft aan de vrouw die hij kleedt. Mart is in staat het oorspronkelijke idee van de klant te vertalen naar een driedimensionale creatie, waarbij structuur, textuur en techniek kenmerkend zijn voor zijn designs. 

Mart heeft een indrukwekkend oeuvre binnen Nederland opgebouwd. Hij gaf Haute Couture een jongere uitstraling en een modern en spraakmakend gezicht. Samen met zijn team heeft Mart de merknaam en daarmee zijn bedrijf uitgebouwd tot een gewaardeerd couturehuis met een kenmerkend handschrift en een zorgvuldige kwaliteitswaarborg. Wars van trends volgt hij zijn eigen vrouwbeeld en geeft daar op bijzondere wijze vorm aan. Voortdurend wisselende inspiratiebronnen geven elke collectie een eigen uniek gezicht. Met zijn voorliefde voor tijdloze elegantie plaatst de couturier elke vrouw op een voetstuk.

Mart Visser combineert zijn kenmerkende signatuur steevast met de keuze voor de hoogst denkbare kwaliteit en aandacht  voor ultiem draagcomfort. Klassiek vakmanschap, een perfecte pasvorm, een uitgelezen materiaalkeuze en professionele vervaardiging zijn daarbij de norm. Naast Haute Couture bekwaamde Mart zich ook op het gebied van prêt-à-porter collecties en bedrijfskleding (hij kleedt onder meer de KLM). Hij heeft een zeer herkenbare stijl, welke ook terugkeert in zijn ontwerpen op overig gebied (meubels, sieraden, tapijten). Sinds enige jaren is Mart daarnaast een spraakmakend en productief beeldend kunstenaar wiens werk wordt geëxposeerd tijdens internationale tentoonstellingen. 

 

 

 

Uit de editie van

oktober 2021

Herfst