Lacoste

Lacoste

Creatief directeur Louise Trotter combineert handwerk en heritage in de spring/summer 2021 LACOSTE collectie. De nieuwe collectie verbindt sportinvloeden met het iconische verleden van het merk, gefotografeerd door Quentin de Briey, die gebruik maakt van streetcasting.

 

Trotter gaat op zoek naar de ervaringen met het merk en gebruikt de vitale emblemen uit het erfgoed op een manier die zou passen bij een gepassioneerde verzamelaar. Het resulteert in een prachtige, dynamische  upcycling collectie, waarbij vintage deadstock materialen ingezet zijn, afkomstig uit de studio in Parijs of de LACOSTE-ateliers in Troyes.

De basis is een nonchalant silhouet, met kenmerken van tennis, golf, boksen, wielrennen en watersport. Er zijn patchwork stukken ontstaan, waarbij poloshirts joggingbroeken worden en waar nylon windjacks worden gerecycled als tennisshorts.  Andere LACOSTE-klassiekers zijn opvallend en afgekort; geplooide rokken worden ingekort en anoraks bijgesneden. Ook is het maximale uit het poloshirt gehaald; gestreept, geribd en omzoomd als boxy breisels met korte mouwen.

LACOSTE kiest voor een baanbrekende samenwerking met het Franse huis Lemarié, de borduur- en veren-specialisten sinds 1880, een belichaming van de collagegeest van het seizoen.

www.lacoste.com

 

 

Uit de editie van

maart 2021

Lente