La Paulowna

La Paulowna

Luxe boetiekhotel

Aan één van de mooiste pleinen van Den Haag ligt het romantische boetiekhotel La Paulowna. Het knusse hotel bestaat uit vijf volledig gerenoveerde en stijlvolle suites, de meesten met een prachtig uitzicht over het statige Anna Paulowna plein. Het gebruik van natuurlijke materialen, de unieke meubels en luxe details zorgen voor een serene sfeer en ultiem gevoel van comfort. Zo is bijvoorbeeld de Royal suite (Emerald) ingericht met smaragdgroene en gouden details. De hoge plafonds met originele ornamenten en de vele hoge ramen maken deze suite extra licht en speciaal. Er ligt stijlvol visgraat parket en er is een comfortabele ruime zithoek op de muur zijn handgeschilderde palmbladeren in groen en goud aangebracht.

 

Den Haag verkennen

Bij La Paulowna zal het niet meevallen alle geneugten van de kamer te verlaten: van eindeloos badderen tot lekker ontbijten op je kingsize bed in een fluffy kamerjas. Als je dan toch besluit de omgeving te verkennen, dan zit je bij La Paulowna sowieso goed. Het boetiekhotel bevindt zich namelijk in één van de leukste buurten van Den Haag. De Haagse binnenstad of het hippe Zeeheldenkwartier bevinden zich op minder dan tien minuten lopen. De Prins Hendrikstraat is als stralend middelpunt vooral een absolute aanrader: hier ontdek je talloze boetiekjes, restaurantjes, galerieën en koffietentjes.

 

De eigenaren

Door de persoonlijke service van eigenaren Anuschka en Wim voelt iedereen zich hier direct thuis. Anuschka is 16 jaar mode-inkoopster geweest, reisde voor het werk naar Portugal, Turkije, Marokko, Mauritius, New York, Hong Kong, China, India, Bangladesh en verbleef daar in grootschalige luxehotels. Maar behoefte ontstond aan een kleinschaliger, knusser maar toch luxe hotel. Wim was zelfstandig ondernemer als interieurbouwer. Hij maakt met passie alle soorten meubels en keukens op maat. Hij houdt van pure natuurlijke materialen en heeft oog voor details.

 

Omdat de liefde voor gastronomie, hotellerie en gastvrijheid in de familie zit, begon het bij Wim en Anuschka te kriebelen. Het oude kantoorgebouw aan het Anna Paulownaplein 3 leek uitermate geschikt en stond al 4 jaar leeg. Een geweldige locatie om een boetiekhotel te beginnen. Wim begon met plannen maken en tekenen. Na 8 maanden intensief verbouwen hebben ze in mei 2015 hun eerste gasten mogen ontvangen.

 

Natuurlijke materialen

Wim en Anuschka zijn voorstander van het hergebruik van materialen: alle verpakkingen in de kamers is duurzaam en de bar is bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled hout. Ook hebben ze meubels en accessoires van Anuschka’s vader en meubels die ze hebben gekocht op vintage markten, opgeknapt voor hergebruik.

 

 

Uit de editie van

maart 2021

Lente