Huize ten Berghe

Huize ten Berghe

Aandacht, liefde & gastvrijheid. Op 1 augustus bestaat Huize ten Berghe in Hillegersberg alweer tien jaar en Huize Dijckwegh in Naaldwijk vijf jaar. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar het succes en de kracht van deze zorgvilla’s die een warm en hoogwaardig alternatief voor het reguliere verzorgings- of verpleeghuis zijn. 

 

Stabiliteit

Directrice Vera Vrolijk: “Heel belangrijk is de stabiliteit van ons team voor onze bewoners. Vanaf dag één werken we met dezelfde directie en teamleiders. Dat doet beide huizen goed. Vaste leiding geeft zowel de bewoners als de teamleden vertrouwen en helderheid. Als gevolg daarvan is er veel betrokkenheid vanuit de teamleden. Natuurlijk trekken we ook nieuwe medewerkers aan en die zorgen dan weer voor een frisse wind door de organisatie. En ook regelgeving en digitalisering houdt iedereen scherp. Daarnaast ligt de prioriteit van zowel het management als het team altijd op de ‘vloer’, de bewoners zijn het belangrijkst. Beide zorgvilla’s zijn tot op heden corona vrij gebleven. Dat is natuurlijk een gedeelte geluk, maar een deel verdienste. Dat is voor ons en ieder zorghuis een grote uitdaging geweest. Voornamelijk in het begin van de corona tijd moesten veel zorgdiensten van teamleden worden opgelost in afwachting van uitslagen van testen. Wij hebben nog nooit een dienst leeggelaten, wat veel planning, bereidheid en inzet van het team heeft gekost. Dit natuurlijk allemaal voor het welzijn voor onze bewoners. En daar ben ik heel trots op, dat we dat toch maar met zijn allen hebben kunnen bewerkstelligen”. 

 

Liefde voor de bewoners 

Als het niet meer mogelijk is dat je (senior) geliefden thuis blijven wonen, is het fijn om te weten dat ze hier in goede handen zijn en met liefde en respect worden behandeld. De professionele zorgteamleden bieden in een kleinschalige en huiselijke omgeving, persoonlijke zorg en dienstverlening. Huize ten Berghe ligt aan de Rotte en heeft een mooie, klassieke inrichting waar je je meteen thuis voelt. Huize Dijckwegh ligt in het dorp en beide particuliere zorgvilla’s bieden levensloopbestendig wonen. Dag en nacht is een zorgteam aanwezig om de gewenste ondersteuning te bieden, van lichte huishoudelijke hulp tot aan intensieve verpleging. Bij beide zorgvilla’s merk je dat de bewoners op de eerste plaats komen. Persoonlijke aandacht, vriendelijkheid en respect staan bovenaan. Iedere bewoner heeft een eigen ingerichte woning om zoveel mogelijk het thuisgevoel te behouden. De avondmaaltijden worden door chef koks bereid, rekening houdend met alle wensen. 

 

De liefde voor bewoners staat bij beide zorgvilla’s op de eerste plaats en het team zorgt ervoor dat de bewoners zo comfortabel en gelukkig mogelijk kunnen zijn. Vera: “We stellen de werkvloer en de zorg altijd als prioriteit. Ook als dat betekent dat bijvoorbeeld een bepaald project even uitgesteld moest worden. Dat is ook wel onze kracht. De bewoners en wij zijn ook heel blij dat er meer bezoek mogelijk is, die dan ook weer gezellig mee kunnen eten of een wijntje kunnen drinken. En ook de eerste externe activiteiten worden alweer gepland zoals bijvoorbeeld een rondvaart en bezoek aan het strand.

 

Huize ten Berghe
Molenlaan 351, 3055 GG Rotterdam           
T 010 333 74 74
www.huizetenberghe.nl

Huize Dijckwegh
Dijkweg 22, 2671 GB Naaldwijk
T 0174 763 581
www.huizedijckwegh.nl

 

Uit de editie van

juli 2021

Zomer