Huize ten Berghe

Huize ten Berghe

Liefdevol wonen  

Als het niet meer mogelijk is dat je (senior) geliefden thuis blijven wonen, is het fijn om te weten dat ze bij Huize ten Berghe in Hillegersberg en Huize Dijckwegh in Naaldwijk in goede handen zijn en met liefde en respect worden behandeld.

 

De professionele zorgteamleden bieden in een kleinschalige en huiselijke omgeving, persoonlijke zorg en dienstverlening. Huize ten Berghe ligt aan de Rotte en heeft een mooie, klassieke inrichting waar je je meteen thuis voelt. Huize Dijckwegh ligt in het dorp en beide particuliere zorgvilla’s bieden levensloopbestendig wonen. Dag en nacht is een zorgteam aanwezig om de gewenste ondersteuning te bieden. Bij beide zorgvilla’s merk je dat de bewoners op de eerste plaats komen. Persoonlijke aandacht, vriendelijkheid en respect staan bovenaan. Iedere bewoner heeft een eigen ingerichte woning om zoveel mogelijk het thuisgevoel te behouden. De avondmaaltijden worden door chef koks bereid, rekening houdend met alle wensen en diëten. Het team eet elke maaltijd gezellig met de bewoners mee en ook de familie mag weer gewoon aanschuiven.

 

Stabiliteit

Directrice Vera Vrolijk: “Heel belangrijk is de stabiliteit van onze teams voor onze bewoners. Vanaf dag één werken we met dezelfde directie en teamleiders. Dat doet beide huizen goed. Vaste leiding geeft zowel de bewoners als de teamleden vertrouwen en helderheid. Als gevolg daarvan is er veel betrokkenheid vanuit de teamleden. Als management blijft onze prioriteit altijd op de werkvloer liggen, dat is onze kracht. En dat betaalt zich uit, want post-corona zie je in alle sectoren personeelstekort, maar wij hebben altijd geleverd. Wij zijn altijd op volle personeelsbezetting blijven draaien voor de bewoners en hebben nooit met een aangepast schema gewerkt. Tuurlijk is het soms wat moeilijker om alles op te vangen. Maar wij doen ons best om het team aan ons te binden middels human interest, waardering en een fijne werksfeer. Want wij willen heel goed zijn voor onze bewoners, maar dat begint met een tevreden team, dat straal je dan weer uit en dan zijn onze bewoners ook tevreden. Ook door de familieleden van de bewoners wordt dit opgemerkt en gewaardeerd, gezien de lieve kaartjes en berichtjes die we ontvangen.”

 

Alles voor de bewoners

“Gelukkig mogen en kunnen de uitjes voor de bewoners ook weer. In Naaldwijk hebben we een duo-fiets, waar met het mooie weer graag gebruik van wordt gemaakt. De bewoners kunnen er met onze activiteitenbegeleiders of met hun familieleden dan lekker op uit gaan. Maar ook bezoekjes aan de dierentuin en de boten bewonderen tijdens het Varend Corso Westland. In Rotterdam hebben we het zonnige terras langs de Rotte gerenoveerd en uitgebreid, zodat de bewoners en hun bezoek heerlijk onder de grote parasols aan het water kunnen genieten. We varen hier ook over de Rotte, lunchen bij Mendoza in het dorp, wandelen in Trompenburg bomen-en plantentuin en een bezoek aan het depotmuseum Boijmans Van Beuningen.”

 

Huize ten Berghe

Molenlaan 351, 3055 GG Rotterdam           

T 010 333 74 74

www.huizetenberghe.nl

Huize Dijckwegh

Dijkweg 22, 2671 GB Naaldwijk

T 0174 763 581

www.huizedijckwegh.nl

Uit de editie van

juli 2022

Zomer