Farrow & Ball

Farrow & Ball

FARROW & BALL LANCEERT 11 NIEUWE KLEUREN

Verf- en behangspecialist Farrow & Ball introduceert dit najaar elf nieuwe verftinten op de kleurenkaart. De nieuwe kleuren, variërend van een levendig vuurrood tot een zacht en uiterst delicaat roze, zijn de eerste verandering in het kenmerkende palet van 132 kleuren sinds 2018. 

 

“Is er geen beter moment om nieuwe kleuren te introduceren dan nu? We zijn er allemaal aan toe om ons huis te verfrissen, te verfraaien en onze eigen persoonlijke stijl te tonen. We zijn enorm enthousiast over deze elf nieuwe tinten, die afgeleid zijn van ons bestaande palet en die de direct herkenbare elegantie van Farrow & Ball hebben. Ze variëren van gebruiksvriendelijke lichte tinten tot dramatische en sfeervolle donkere tinten, die ons palet nog relevanter maken voor het vieren en delen van onze huizen.” - Joa Studholme, kleurencurator voor Farrow & Ball die de tinten samen met Charlotte Cosby, hoofd van de Creatieve afdeling, heeft gecreëerd. 

 

Charlotte Cosby zegt: “Ik heb een zwak ontwikkeld voor veel van de nieuwe kleuren, vooral Beverly die, net als haar naamgenoot, geruststellend, ongecompliceerd en vol diepte is. We gebruikten het in een keuken met Selvedge en ik wilde er meteen intrekken.” 

 

De nieuwe kleuren zijn geïnspireerd door momenten van vreugde, comfort en geruststelling. Ze helpen je om jouw op je gemak te laten voelen, creëren energie en laten je zintuigen genieten van de inrichting van je woning. Hun kenmerkende rijkheid, diepte en buitengewone reactie op licht maken hen onmiskenbaar Farrow & Ball. 

 

Ontdek de kleuren:

STIRABOUT No.300 

Deze warme neutrale kleur met een onderliggend grijs is geïnspireerd op de voedende pap die in Ierland al eeuwenlang geliefd is. 

 

EDDY No.301

Genoemd naar de stromingen die natuurzwemmers gebruiken als natuurlijke jacuzzi. Het is een lichtere tint dan French Gray - of een groener alternatief voor Cromarty. 

 

TAILOR TACK No.302 

Deze charmante kleur, de lichtste en meest delicate van onze roze tinten, is de kleur van de rijggaren die in Haute Couture ateliers wordt gebruikt. 

 

TEMPLETON PINK No.303 

Een roze kleur met historische uitstraling, ontwikkeld voor de eetkamer van Templeton House ter compensatie van de prachtige Wedgwood plaquettes die zijn gemaakt ter herinnering aan een vroegere eigenaar. 

 

BAMBOOZLE No.304 

De naam van deze vuurrode tint werd oorspronkelijk gebruikt om het bedrog van piraten te beschrijven. Deze kleur, boordevol avontuur, is perfect om elke kamer op te vrolijken. 

 

HOPPER HEAD No.305 

Een klassieke antraciet kleur die tussen Railings en Down Pipe zit. Deze kleur is geïnspireerd op de fraai vormgegeven ijzeren containers die worden gebruikt om regenwater op te vangen aan de bovenkant van een regenpijp. 

 

SELVEDGE No.306

Selvedge, een betrouwbare blauw, vernoemd naar het zeer gewaardeerde denim dat op een schietspoelweefgetouw wordt geweven om gesloten randen te verkrijgen. 

 

KITTIWAKE No.307 

Een zuiver koel blauw geïnspireerd op de vleugels van luidruchtige zeevogels in fel zonlicht. Deze kleur komt naast Lulworth Blue voor in de baai van Dorset, waar je veel van deze vogels ziet.  

  

WINE DARK No.308 

Deze spirituele kleur, geïnspireerd door de middernachtelijke hemel, is vernoemd naar de term die door Homer werd gebruikt om de zee te beschrijven en is perfect om een intieme ruimte te creëren. 

 

WHIRLYBIRD No.309 

Dit levendige en speelse groen is geïnspireerd op de papierachtige, propeller gevleugelde boomzaadjes die geliefd zijn bij veel jonge natuurliefhebbers. 

 

BEVERLY No.310 

Een mooie midden tot donkergroene kleur, vernoemd naar een vriendelijk en geliefd lid van het Farrow & Ball team dat helaas niet meer onder ons is. 

 

 

 

Over de Farrow & Ball 

Farrow & Ball is sinds 1946 gevestigd in Dorset, Engeland. Tot op de dag van vandaag is het merk toegewijd aan het creëren van rijk gepigmenteerde verven en handgemaakt behang met uitsluitend ingrediënten van de hoogste kwaliteit. 

Het resultaat is een directioneel palet van verfkleuren die uitzonderlijke reageren op licht en ambachtelijk behang met een tactiele afwerking, op unieke wijze vervaardigd door het papier met verf te bedrukken. Tezamen transformeren zij elk type woning, van binnen en van buiten, over de hele wereld. Van de kenmerkende krijtachtige matheid van Estate Emulsion tot de duurzaamheid van de afwasbare Modern Emulsion, elke hoogwaardige afwerking is zorgvuldig samengesteld met een nauwkeurige balans van pigmenten en een lage VOC waterbasis, waardoor een buitengewone kleurdiepte en een prachtige finish ontstaat. 

Uit de editie van

oktober 2022

Herfst