De Pier Scheveningen

De Pier Scheveningen

Een icoon voor Nederland. De Pier, een architectonisch en technisch hoogtepunt uit 1959, is niet alleen een icoon voor Nederland, maar is ook internationaal zeer bekend. Miljoenen mensen hebben herinneringen aan de Pier. In oktober 2014 kreeg De Pier twee nieuwe eigenaren: KondorWessels Vastgoed (een VolkerWessels onderneming) en Xcentric Hotels BV.

Vanaf de heropening in juli 2015 heeft De Pier zich ontwikkeld tot de bekendste attractie aan de Nederlandse kust. Inmiddels is De Pier een ware foodboulevard geworden met een eigentijds aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen, overdekte winkels en exclusieve hotelsuites met panoramisch uitzicht op de Noordzee. Met attracties als het Reuzenrad, Bungy Jump Holland en de Zipline zijn er daarnaast voor jong en oud het hele jaar leuke dingen te doen. Ook zijn er op De Pier jaarrond festivals, culturele evenementen, markten, kidsactiviteiten en concerten.


De Pier Suites en De Pier Penthouses


De in 2016 geopende 5 Pier Suites op het Toreneiland van De Pier zijn luxe en eigentijds ingericht en beschikken over een terras met uitzicht over zee met ligbad, een regendouche en een heerlijk Auping kingsize bed. In 2020 zijn er nog 6 Penthouse suites gerealiseerd op het Zuidereiland welke allemaal een fenomenaal wijds uitzicht over het strand of over de zee hebben. Voor een totale ontspannings-beleving bieden wij een totaalpakket in samenwerking met Restaurant ZILT en Health Lab De Pier.

Health Lab De Pier

Kom tot rust en gun jezelf de aandacht om balans te brengen in lichaam en geest. Boven de golven, met panoramisch uitzicht op de boulevard en kustlijn van Scheveningen bevindt zich aan het einde van De Pier op het Zuidereiland: Health Lab De Pier. Bij ons zijn verschillende faciliteiten ondergebracht. Zo kun je bij ons floaten voor optimale ontspanning, verschillende massages ondergaan of genieten van onze privé-sauna. Met een bezoek aan Health Lab De Pier gun jij jezelf de aandacht om ontspanning te geven aan je lichaam en geest. Een ontspannen lijf en brein zorgen ervoor dat je je weer nieuwe dingen kan leren. Ook al daagt ‘het leven’ je soms ook uit, wij zijn de reminder voor jou om terug te keren naar je rustpunt. Wij zijn ervan overtuigd dat je vanuit rust en ontspanning het optimale uit je leven kan halen.

Restaurant ZILT


Op het Zuidereiland van De Pier vindt je restaurant ZILT. Dit restaurant heeft een U-vorm met een panoramisch uitzicht over zee, strand en De Pier. Aan de zeezijde is het restaurant gevestigd, waar dagelijks heerlijke gerechten worden geserveerd en waar je ook terecht kunt voor een lekkere kop koffie met een stuk appeltaart.

Aan de pierzijde in ZILT is de eventlocatie welke geschikt voor zowel een aangeklede borrel als een knallend feest met DJ en live band. Vele bedrijven alsmede particulieren hebben hier de voetjes al van de vloer laten gaan tijdens een aangeklede borrel of een spetterend feest met DJ en live band. Deze locatie leent zich uitstekend voor een heerlijk glas wijn na een strandwandeling, maar ook om uw gasten totaal in de watten te leggen, waarbij u door het professionele event-team volledig wordt ontzorgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit de editie van

maart 2021

Lente