Culiniare beleving

Culiniare beleving

Culiniare beleving

 

Sinds een half jaar kan je bij Aan de Spuihaven heerlijk culinair genieten. Het mooie restaurant heeft een huiselijke, warme, stijlvolle sfeer en bij lekker weer kan je ook op het zonnige terras plaatsnemen.

 

Zodra je het restaurant binnenstapt, voel je je meteen op je gemak. Hier word je een avond in de watten gelegd. Je geniet niet alleen van de heerlijkste gerechten, maar ook van de mooie wijnen en hun goede service. De gepassioneerde Denise Choufoer, maître sommelier, geeft aan dat Aan de Spuihaven een wat hoger niveau dineren is dan wat Dordrecht gewend is. “Met name in de service en de keuken. We serveren een heel mooi vier tot en met zes gangen menu, waar we onze enorme creativiteit in uiten, zoals dit nieuwe zeebaars gerecht met zeebaars - bleekselderij - komkommer - Granny Smith appel - yuzu - dille - kervel. De gasten komen echt terug voor onze menu’s, want ze ervaren dat we daar het meest en liefste mee bezig zijn. Zoals onze desserts waarin we ook veel met groenten werken. Dus net even wat anders, wat je niet elke dag eet. In onze menu’s zit de meeste creativiteit en onze gasten vinden dat fantastisch. Begeleid door een passend wijnarrangement, waar onze sommelier Eline Born haar best voor doet. En onze service maakt de hele beleving af.”

 

“Ook serveren we klassiek Franse gerechten, met een eigentijdse, moderne, wereldse twist, á la carte. Zoals de heerlijke truffel risotto. Onze chef Mitchel Visser kookt met name klassiek Frans. Dat vinden wij ook allemaal het lekkerst en leukst om daar onze creativiteit in te uiten. Om de paar maanden verandert ons menu, waar we constant mee bezig zijn. Toevallig heeft Aan de Spuihaven vanaf 12 oktober een nieuw menu. Als we bijvoorbeeld een wijn hebben die zo gaaf is, dan kookt Mitchel daarnaar. Het is dus niet altijd zo dat het menu de leidende factor is voor de wijn spijs combinatie.”

 

Restaurant aan de Spuihaven

Spuiboulevard 3, Dordrecht

T 078 78 53 147

www.aandespuihaven.nl

Uit de editie van

oktober 2022

Herfst